Αρχική Πολιτισμός Εγγραφές στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Εγγραφές στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής

23

Άρχισαν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της ιεράς Μητρόπολης Χίου. Στις 30 Σεπτεμβρίου, 5.00 μ.μ., θα αρχίσουν τα μαθήματα της μόνης επίσημα αναγνωρισμένης από την Εκκλησία Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής, της Ι.Μ. Χίου, στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος Χριστού.
Στη Σχολή διδάσκονται: βυζαντινή μουσική (θεωρία και πράξη), μετρική, τυπικό, λειτουργική, υμνολογία, ιστορία Βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, μουσικολογία, απαγγελία αναγνωσμάτων και ερμηνεία υμνολογικών κειμένων.
Όπως σημειώνεται παρέχεται διδασκαλία Μέσης Μουσικής Παιδείας και οι σπουδαστές της Σχολής μπορούν με εξετάσεις να καταταγούν σε οποιαδήποτε τάξη αναγνωρισμένης από το κράτος Σχολής ή Ωδείου, για να λάβουν πτυχίο και δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής αναγνωρισμένο από το Κράτος.
Η φοίτηση στη Σχολή είναι δωρεάν, ενώ τα έξοδα καλύπτονται από την Ι. Μητρόπολη. Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και από 9.00 π.μ.-12.00 το μεσημέρι στα Γραφεία της Ι. Μητρόπολης, ενώ πρέπει να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους να συνεχίσουν τη φοίτηση, οι ήδη φοιτώντες.