Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕΛ – Hellenic Seaways: “Ναυμαχία” με έπαθλο 800.000 επιβάτες

ΝΕΛ – Hellenic Seaways: “Ναυμαχία” με έπαθλο 800.000 επιβάτες

23

 ΣΕ ΟΛΟ το Αιγαίο θα μεταφερθεί όπως όλα δείχνουν η επιχειρηματική “κόντρα” μεταξύ της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου (ΝΕΛ) και Hellenic Seaways με αφορμή τη δρομολόγηση του νεότευκτου “Νήσος Μύκονος” στη γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη.


Η Ηellenic Seways δρομολογεί από μεθαύριο Πέμπτη το “Νήσος Μύκονος” στην παραπάνω γραμμή σπάζοντας το μονοπώλιο που είχε μέχρι σήμερα η ΝΕΛ σε ό,τι αφορά την άμεση σύνδεση των δύο νησιών με τον Πειραιά.


Οι 800.000 επιβάτες που μετακινούνται ετησίως στη συγκεκριμένη γραμμή θα έχουν τώρα μία ακόμη επιλογή με ένα πλοίο που όπως σημειώνουν τα στελέχη της Hellenic Seaways διεκδικεί τον τίλτο “του καλύτερου συμβατικού στο Αιγαίο”.


Ωστόσο η ΝΕΛ του κ. Απόστολου Βεντούρη δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια. Αφού διαμηνύει ότι η ΝΕΛ δεν θα “βουλιάξει” όπως ίσως θέλουν ορισμένοι, αποφασίζει να “απαντήσει” ευθέως στη Hellenic Seaways, με δύο κινήσεις.


Η πρώτη είναι η δρομολόγηση για τη θερινή περίοδο του “Αίολος Εξπρές” στη γραμμή Λαύριο-Μεστά Χίου-Βαθύ Σάμου. Το πλοίο θα κάνει τη διαδρομή μέχρι τη Χίο σε τρεις ώρες. Μία κίνηση που βλέπει με καλό μάτι και ο ΥΕΝ Μανώλης Κεφαλογιάννης καθώς ενισχύει την θέση που έχει υποστηρίξει, ότι το λιμάνι του Λαυρίου μπορεί να έχει ένα αναβαθμισμένο ρόλο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.


Η δεύτερη κίνηση του κ. Βεντούρη αφορά στη δρομολόγηση επίσης τη θερινή περίοδο του “Αίολος Κεντέρης” στη γραμμή Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη. Γενικότερα πάντως όλες οι κινήσεις του κ. Βεντούρη συνδέονται άμεσα και με την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΝΕΛ αλλά και τη συγχώνευσή της όταν οι συνθήκες, κριθούν ώριμες, με την άλλη εταιρεία του ιδίου τη C-Link η οποία επίσης δραστηριοποιείται στο Αιγαίο.


Η μάχη θα μεταφερθεί σε όλο το Αιγαίο τονίζουν οι άνθρωποι του κ. Βεντούρη, ενώ δεν παραλείπουν να επισημάνουν με σημασία ότι το νέο πλοίο της Hellenic Seaways είναι “ημερόπλοιο”, καθώς διαθέτει ελάχιστες καμπίνες (μόλις 31) υπονοώντας ότι δεν θα τύχει της προτίμησης των επιβατών για τόσο μακρινό ταξίδι. Ο αντίλογος από πλευράς Hellenic Seaways είναι ότι διαθέτει 1.000 πολυτελή καθίσματα αεροπορικού τύπου και συμπληρώνουν με νόημα “ο καιρός θα δείξει”.


Επισημαίνεται ότι το “Νήσος Μύκονος” τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιούνται αύριο το βράδυ, ναυπηγήθηκε στη χώρα μας και έχει μήκος 141 μέτρα και πλάτος 21 μέτρα. Η ταχύτητά του είναι 21 κόμβοι και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2.100 επιβάτες και 300 οχήματα. Θα πραγματοποιεί δρομολόγια από Πειραιά κάθε ημέρα από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 12.30 το μεσημέρι, ενώ την Παρασκευή θα αναχωρεί στι1 16.30 και το Σάββατο στις 17.30. Θα κάνει 6ώρες μέχρι τη Χίο και 8.30 ώρες μέχρι τη Μυτιλήνη, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο του ταξιδιού.


Λ.ΚΑΡ., Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 13 Σεπτεμβρίου 2005