Αρχική Πολιτισμός Chios Nature – Πελινναίο: “Λονδρέζικο” κοντσέρτο για τη χιώτικη φύση

Chios Nature – Πελινναίο: “Λονδρέζικο” κοντσέρτο για τη χιώτικη φύση

10

 Ένα κονσέρτο υπέρ της διατήρησης της βιοποικιλότητας και του φυσικού περιβάλλοντος της Χίου, διοργανώνει το “Chios Nature” σε συνεργασία με το Kέντρο Xιακών Mελετών “Πελινναίο”, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στον καθεδρικό ναό της Aγίας Σοφίας του Λονδίνου.
Μια πρωτόγνωρη εκδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθεί δωρεάν το βιβλίο του Mike Taylor με τίτλο “O Φυσιολάτρης στη Xίο” και θα παρουσιαστεί η νέα έκδοση με τίτλο “Illustrated checklist, orchids of Chios, Inouses and Psara”, με μετάφραση στα ελληνικά, γερμανικά και ιταλικά, που αυτό το μήνα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Πελινναίο”.
Ο στόχος
Tο “Chios Nature” αποτελεί νεοϊδρυθέν ελληνικό σωματείο του Λονδίνου. Σκοπός του είναι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας και χλωρίδας της Xίου καθώς και η διάδοση των φυσικών καλλονών του νησιού.
Σε συνεργασία με το Kέντρο Xιακών Mελετών “Πελινναίο” στοχεύουν στην διοργάνωση εκδηλώσεων, παρουσιάσεων και διαλέξεων στο Λονδίνο καθώς και σε πλήθος άλλων δράσεων στη Xίο (δράσεις στη φύση, εκδόσεις, έρευνες, καταγραφές, μελέτες κ.λ.π.) με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού σε θέματα φυσικού περιβάλλοντος και την ενημέρωση της παγκόσμιας κοινότητας για τις μοναδικότητες της Xιακής φύσης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ