Αρχική Ομογένεια Γηροκομείο Ζ. ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ για Ιδρυμα Αλμυρούδη

Γηροκομείο Ζ. ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ για Ιδρυμα Αλμυρούδη

168

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και για την πληρέστερη ενημέρωση των συμπολιτών μας η Δ.Ε του Γηροκομείου Χίου “Z.ΜΙΧΑΛΙΝΟΣ” πληροφορεί -με το ακόλουθο δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 3 Αυγούστου – ότι:
1. Μετά από την λήψη την 4ην Ιουνίου 2005, της από 15-5-2005 επιστολής και απλού αντιγράφου του καταστατικού του G.K.A. FOUNDATION LTD, μη επέχοντος θέσιν επισήμου αντιγράφου αυτού, η Δ.Ε Γηροκομείου Χίου πραγματοποίησε στις 15 Ιουλίου 2005 συνεδρίαση, κατά την οποία τα μέλη της ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο των ανωτέρω εγγράφων και αποφασίστηκε να αξιολογηθούν σε επόμενη συνεδρίαση.
2. Η συνεδρίαση αυτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2005, κατά την οποία, τα μέλη της Δ.Ε τόνισαν ότι οι δεσμοί του Γηροκομείου με την Ομογένεια δεν έχουν διαταραχθεί, αλλά ούτε κινδυνεύουν να διαταραχθούν, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από τις δωρεές των ομογενών που έγιναν φέτος και είναι σημαντικές και ανώτερες προγενεστέρων ετών.
Η φιλοσοφία που διέπει εν γένει τις ενέργειες της Δ.Ε του Γηροκομείου “Ζ.ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ” είναι να αποφεύγεται κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας εντυπώσεων ικανών να προκαλέσουν ακόμη και τεχνητή όξυνση με δυσμενείς επιπτώσεις στις σχέσεις του Γηροκομείου ως φιλανθρωπικού Ιδρύματος τόσο με την κοινωνία της Χίου όσο και με το Ομογενειακό στοιχείο.
3. Από τα στοιχεία τα οποία έχει η Δ.Ε προκύπτει ότι το “GKA Chian Geniatrics Foundation” διοργάνωσε το έτος 2000 στη Νέα Υόρκη εκδήλωση με τιμώμενο πρόσωπο το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου επ’ ευκαιρία των 20 ετών ποιμαντορίας του.
Στην εκδήλωση αυτή παρέστησαν οι βουλευτές Χίου, ο αείμνηστος Νομάρχης Χίου Γεώργιος Καλουτάς. Στην πρόσκληση του Ιδρύματος για την εκδήλωση προς τους Προέδρους και Αντιπροσώπους των Συλλόγων Μελών της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, αναφερόταν σαφώς ότι “τα έσοδα της εκδηλώσεως θα προσφερθούν δια τας ανάγκας του Γηροκομείου της Χίου”.
Κατόπιν πραγματοποιήθηκε την 23-1-2004 άλλη εκδήλωση με διοργανωτή το ίδιο Ίδρυμα με τον καλλιτέχνη “Basile Katsikis”.
Στην πρόσκληση δια την εκδήλωση αυτή, υπήρχαν φωτογραφίες του Γηροκομείου Χίου “ΖΩΡΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ”, σύντομο ιστορικό του Ιδρύματος και αναφορά ότι αποστολή μεταξύ άλλων του G.K.A. Chian Foundation LTD είναι να ενισχύει το ΖΩΡΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ στη Χίο.
Σύμφωνα όμως με την από 15 Μαΐου 2005 επιστολή του Χιακού Γηριατρικού Ιδρύματος “Γεώργιος Κ. Αλμυρούδης” σκοπός αυτού του Ιδρύματος τέθηκε η συγκέντρωση του ποσού των $ 3000,000 μέσα σε μια δεκαετία το οποίο θα κεφαλαιοποιηθεί.
Το εισόδημα από το κεφάλαιο αυτό να διαμοιράζεται σε κοινωφελή Ιδρύματα που αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος συμπεριλαμβανομένου και του Γηροκομείου Χίου “Ζωρζής Μιχαληνός”.
Eν συνεχεία στην ίδια επιστολή υπήρχε αναφορά στις δυο παραπάνω εκδηλώσεις και επίσης ενημέρωση ότι τα περισσότερα έξοδα καλύφθηκαν από το Πρόεδρο του Ιδρύματος κ.Αλμυρούδη ενώ τα έσοδα κατατέθηκαν στον λογαριασμό του G.K.A.Chian Foundation LTD.
H Δ.Ε του Ιδρύματος “ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΖΩΡΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ” δε γνωρίζει το ύψος των χρηματικών ποσών – εσόδων που προήλθαν από αυτές τις εκδηλώσεις παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον δια την πρώτη εκδήλωση τα έσοδα θα προσφερόταν για τις ανάγκες του Γηροκομείου Χίου.
Το Γηροκομείο Χίου”ΖΩΡΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ”έλαβε τον Δεκέμβριο του έτους 2003 από το Χιακό Γηριατρικό Ίδρυμα “Γεώργιος Αλμυρούδης” μια επιταγή ποσού 5000 $ και ευχαρίστησε γι αυτήν το Ίδρυμα όπως γίνεται κάθε φορά που δέχεται δωρεές.
Η Δ.Ε θα ενημερώσει και πάλι τους συμπολίτες μας όταν θα προκύψουν νέα δεδομένα.
Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΙΟΥ
“ΖΩΡΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ”
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΗ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΖΑΝΝΙΚΟΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΟΥΤΡΑΡΗΣ
Ο ΤΑΜΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ