Αρχική Πολιτισμός Ακυρώνεται το έργο αποκατάστασης του μιναρέ Μετζητιέ Τζαμί, στην πλατεία Βουνακίου

Ακυρώνεται το έργο αποκατάστασης του μιναρέ Μετζητιέ Τζαμί, στην πλατεία Βουνακίου

4

 
Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού/ Δ/νση Αναστηλώσεως Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και ημερομηνία 1/9/05, εγκρίθηκε η διακοπή των εργασιών του έργου “Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης ετοιμορροπίας Μιναρέ Μετζητιέ Τζαμιού (Βυζαντινό Μουσείο) στην πόλη της Χίου” συμβατικού προϋπολογισμού 221.000,00 ­ (262.570,06 ­ με αναθεωρήσεις και Φ.Π.Α.).
Οπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου που κοινοποίησε η 3η Βυζαντινή Εφορεία Αρχαιοτήτων αυτό αποφασίστηκε “
κατόπιν ειδικής Δήλωσης Διακοπής Εργασιών της Αναδόχου Εταιρείας ΣΤΕΜ Α.Ε. και σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 48 του Π.Δ. 609/8,5 δοθέντος ότι η καθυστέρηση των εργασιών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της αναδόχου εταιρείας.
“Το έργο που θα άρχιζε το 2004 από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών – Μεταβυζαντινών Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού με την Ανάδοχο Εταιρεία ΣΤΕΜ Α.Ε., είχε λάβει έγκριση παρατάσεως της έναρξης αυτού για το 2005 και τούτο διότι είχε ανασταλεί, κατόπιν εξωδίκου διαμαρτυρίας μετά Προσκλήσεως και Δηλώσεως των επιχειρηματιών στην οδό Αερ. Βασιλειάδου (πρώην Βουπάλου) της πόλης Χίου. Της υποθέσεως είχε επιληφθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Χίου, η οποία χειρίζεται μέχρι στιγμής την υπόθεση.
Δυστυχώς, ύστερα από τα ανωτέρω, οι εργασίες διακόπτονται, το έργο ματαιώνεται και χάνεται η ανωτέρω πίστωση ύψους 262.570,00 ­”, καταλήγει το δελτίο τύπου.