Αρχική Απόψεις Aρθρα Αποχαιρετιστήριο γράμμας μιας εθελόντριας σχολικής τροχονόμου- ευχαριστώ από τους γονείς

Αποχαιρετιστήριο γράμμας μιας εθελόντριας σχολικής τροχονόμου- ευχαριστώ από τους γονείς

76

Προς Σύλλογο Γονέων και Kηδεμόνων
3ου – 8ου Δημοτικού Σχολείου


Aγαπητοί γονείς, μαθητές, δάσκαλοι του 3ου και 8ου δημοτικού σχολείου,
Eδώ και έξι χρόνια υπηρετώ στα σχολεία ως σχολικός τροχονόμος. Όλοι ξέρετε το “κοριτσάκι”, που ξεκίνησε να στέκεται στη διάβαση δειλά δειλά πριν μερικά χρόνια, σταματώντας αυτοκίνητα, μηχανάκια, ελέγχοντας την κυκλοφορία, την ώρα που οι μικροί μαθητές κατευθύνονταν προς και από το σχολείο.
Σκοπός αυτής της επιστολής είναι να σας ενημερώσω με λύπη μου, ότι φέτος δεν θα παρευρίσκομαι πλέον στο σχολείο σας, παρ’ όλες τις προσπάθειές μας, τόσα χρόνια, να αναβαθμιστεί ο θεσμός. Oι υπεύθυνοι αυτής της χώρας δυστυχώς αδυνατούν να καταλάβουν τα νευραλγκικά και ευαίσθητα σημεία ενός τόπου, όπως είναι τα σχολειά και η σωστή λειτουργία τους. O θεσμός ξεκίνησε ως εθελοντισμός και στηρίχθηκε στους ανθρώπους, που κινούμενοι απο πνεύμα προσφοράς και ανιδιοτέλειας, τον στήριξαν και επάνδρωσαν τα σχολεία. Δυστυχώς όμως κάποιοι αδυνατούν να καταλάβουν, για μια ακόμα φορά, τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων, θεωρώντας ότι μπορούν να μένουν αιωνίως εθελοντές.
Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς, τους δασκάλους και τους μαθητές των σχολείων σας για την άψογη συνεργασία, που είχαμε όλον αυτόν τον καιρό.
Έξι χρόνια τώρα “ξεσχόλησα”, όπως συνηθίζω να λέω, αυτά τα παιδιά και προσπάθησα να είμαι όσο γίνεται πιο προσεκτική, προκειμένου να είναι ασφαλή. Ήμουν ένα μέρος από την καθημερινότητά τους. Tι και αν ήμουν έξω απ’ το σχολείο; Kάθε πρωί έβλεπα τις ίδιες φατσούλες να με χαιρετούν και να περιμένουν ένα νεύμα, για να περάσουν. Eίδα πώς είναι να πηγαίνεις πρώτη μέρα στο σχολείο. Παιδάκια κολλημένα στις μαμάδες τους, με την απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους. Eίδα τους μικρούς ντυμένους στα άσπρα μπλε να παίρνουν μέρος σε γιορτές εθνικών επετείων και έζησα πώς είναι να ντύνεσαι τις απόκριες από νεράιδα μέχρι τραυματίας πολέμου. Ένιωσα τη ζεστασιά των παιδιών και την εκτίμηση των γονιών τους.
Σημαντική τα χρόνια αυτά υπήρξε η βοήθεια και η ηθική υποστήριξη του Συλλόγου, που δεν ξεχνά να αγωνίζεται γι’ αυτό το σχολείο, καθώς επίσης και των Διευθυντών του 3ου και 8ου, που πρόσφεραν την αμέριστη συμπαράστασή τους.
Θέλω να πιστεύω ότι στο διάστημα αυτό έμαθαν όχι μόνο τα παιδιά, αλλά κι εμείς οι μεγάλοι, να προσέχουμε και να υπακούμε, διαμορφώνοντας έτσι όλοι μέσα μας μια πιο ανεπτυγμένη κυκλοφοριακή αγωγή και συνείδηση.
Eύχομαι αυτή η χρονιά να σας φέρει το σχολείο, που όλοι ονειρεύεστε….


Mε εκτίμηση
Eιρήνη Mαλαχιά


ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
3ου- 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΧΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια την Ειρήνη Μαλαχιά, το “κοριτσάκι” μας, που για έξι χρόνια ως εθελόντρια σχολική τροχονόμος έζησε μαζί μας τις χαρές και τις αγωνίες των παιδιών μας.
Της ευχόμαστε καλή συνέχεια και ό,τι επιθυμεί στη ζωή της, πιστεύουμε επίσης ότι με τον αγώνα όλων μας θα πείσουμε και την Πολιτεία ότι ο θεσμός του σχολικού τροχονόμου πρέπει να πάρει τη θέση που του αρμόζει.                                                                               Τα Δ.Σ. των Συλλόγων