Αρχική Νέα Τοπικά Η “Sky express” φέρνει κοντά την Κρήτη- δοκιμαστική άφιξη στο αεροδρόμιο

Η “Sky express” φέρνει κοντά την Κρήτη- δοκιμαστική άφιξη στο αεροδρόμιο

15

 
Σε 50 λεπτά η Κρήτη θα είναι δίπλα μας.  Από τις 7 Οκτωβρίου, δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Σάββατο οι κρητικές αερογραμμές “Sky express” θα συνδέουν απευθείας τη Χίο με το Ηράκλειο Κρήτης.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας που όπως δήλωσε ο Πρόεδρος- Διευθύνων  Σύμβουλος Μιλτιαδης Τσαγκαράκης ξεκίνησε από τις 19 Ιουλίου με στόχο να ενώσει την Κρήτη με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Η εταιρεία επιχειρεί με ένα σύγχρονο, ιδιόκτητο αεροσκάφος (Jet Stream 31) 19 θέσεων που προσφέρει άνεση και ασφάλεια, για να προσθέσει μάλιστα ο και Κυβερνήτης κ. Τσαγκαράκης ότι “προέχει βέβαια η ασφάλεια”.
Το αεροσκάφος της Sky express, που σχεδιάζεται να αποκτήσει ακόμα 2 μέχρι τον προσεχή Μάιο, είναι βέβαια… κουκλίστικο αλλά οι ιθύνοντες διαβεβαιώνουν ότι ο δείκτης ασφαλείας είναι πολύ υψηλός. “Είμαστε οι καλύτεροι, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας- Τεχνικός Διευθυντής  Γιώργος Μαυραντωνάκης, παρουσιάζοντας το στελεχικό δυναμικό της εταιρείας, που όπως σχολίασε λειτουργεί περισσότερο από μεράκι παρά για το κέρδος.
Βέβαια δεν σημαίνει ότι πάει να χάσει. Πριν προχωρήσει στις όποιες επεκτάσεις των δρομολογίων της έχει ερευνήσει το χώρο και έχει συγκριτικά στοιχεία. Φοιτητόκοσμος, στρατιωτικοί αλλά και Χιώτες που μένουν στην Κρήτη και τούμπαλιν πιστεύεται ότι θα αποτελούν τους καλύτερους πελάτες της εταιρείας. Μάλιστα την περίοδο των Χριστουγέννων πιθανόν να διπλασιαστούν τα δρομολόγια και έτσι να έχουμε 4 πτήσεις την εβδομάδα που ίσως να συνδέονται και με ενδιάμεσο σταθμό (π.χ. Σάμο).“Κουζουλάδα”
Σε σχέση με Λέσβο και Σάμο η Χίος φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση σαν γραμμή, ενώ επισημάνθηκε ότι μπορεί να συνδέσει και τουριστικά τα νησιά μας. Το απλό εισιτήριο θα είναι 100 ΕΥΡΩ (με τους φόρους 115) όταν το εισιτήριο Χίος- Κρήτη μέσω Αθηνών φθάνει σήμερα στα 150 ΕΥΡΩ όπως είπε ο πράκτορας της εταιρείας στη Χίο Θοδωρής Μιχαλάκης
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ανάλυση που έκανε ο Πρόεδρος της εταιρείας για το στόχο δημιουργίας μονάδας ΕΚΑΒ στην Κρήτη, όπου το αεροπλανάκι της “Sky express” θα μπορεί να μεταφέρει ασθενείς με τρόπο ανάλογο των αεροδιακομιδών των C-130.
Σε ότι αφορά την ασφάλεια των πτήσεων επισημάνθηκε ακόμα ότι οι ίδιοι είναι και υπόλογοι απέναντι στην υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ οι 3 πιλότοι τους έχουν χιλιάδες ώρες πτήσεων.
Στην ερώτησή μας γιατί οι Κρητικοί… έχουν έφεση στη δημιουργία αεροπορικών εταιρειών, χαμογελώντας σημείωσαν ότι φαίνεται πως έχουν την ενέργεια, την “κουζουλάδα” αλλά και γιατί έχουν βγει πολύ καλοί πιλότοι.
Ευχές για ασφαλή ταξίδια λοιπόν και με την Sky express


Θοδωρής Πυλιώτης