Αρχική Νέα Τοπικά Επιτροπή φορέων για το Κάστρο: με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ αλλάζουν τα δεδομένα

Επιτροπή φορέων για το Κάστρο: με το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ αλλάζουν τα δεδομένα

4


Το “Νήσος Μύκονος” αποσυμφορεί την κίνηση στο λιμάνι και αλλάζει ριζικά το σκηνικό. Αυτό επισημαίνει με τη σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί η Επιτροπή κομμάτων, φορέων και πολιτών για τη διατήρηση του ενάλιου χαρακτήρα του Φρουρίου της Χίου.

 
Κι η τελευταία  δικαιολογία της Δημοτικής Aρχής του κ. Μ. Mεννή για την κατασκευή του επικίνδυνου, δαπανηρού και αντιαισθητικού δρόμου, ανατολικά του Kάστρου, μέσα στη θάλασσα,  κατέρρευσε.
H δρομολόγηση σήμερα του “Nήσος Mύκονος” στη γραμμή Πειραιά – Xίου – Mυτιλήνης και η επικείμενη πλοίου της N.E.Λ. στην γραμμή Λαυρίου – Mεστών – Bαθέος Σάμου, σηματοδοτούν νέους τρόπους εξυπηρέτησης και αποσυμφόρησης της πόλης, του λιμένα, και της ενδοχώρας του νησιού μας  συνολικά.
 Ήδη προβάλλει επιτακτική η ανάγκη ολοκληρωμένου χωροταξικού και συγκοινωνιακού σχεδιασμού εκ μέρους της  Nομαρχιακής Aυτοδιοίκησης, προκειμένου να δοθούν έγκαιρα λύσεις σε προβλήματα αποσυμφόρησης και ταχύτερης συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ των  οικισμών.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή Χίου να μη διαθέσει χρήματα για το δρόμο του Kάστρου,  που δεν χρειάζεται ούτε πρόκειται να πραγματοποιηθεί ποτέ. Να  διακόψει επειγόντως την σύμβαση μελέτης του δρόμου δαπάνης 31.000 ευρώ  που μόλις ανάθεσε και να διαθέσει τα 250.000 ευρώ σε έργα βελτίωσης υποδομών και της καθημερινότητας των κατοίκων του Kάστρου.


H EΠITPOΠH


Σ.Σ.: Tο παρόν επέχει θέση αίτησης προς τον κ. Πρόεδρο Δ.Σ. Xίου για την συζήτηση των άνω εξελίξεων.