Αρχική Νέα Τοπικά Σηκώνει άγκυρα το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

Σηκώνει άγκυρα το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

10


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ακτοπλοϊκό πλοίο αυτού του μεγέθους και αυτών των προδιαγραφών, που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στη χώρα μας, εγκαινιάσθηκε, προχθές το βράδυ, στην Ακτή Ξαβερίου, και θα αρχίσει το Σάββατο τα ταξίδια στα νερά του Αιγαίου για Χίο-Μυτιλήνη.

Τo “Νήσος Μύκονος”, της “Hellenic Seaways”, παρουσιάσθηκε χθες στους παριστάμενους στην εκδήλωση που οργάνωσε η εταιρεία, κάνοντας παράλληλα υπερήφανους τους εκατοντάδες εργαζομένους που δούλεψαν τους τελευταίους 11 μήνες για την ολοκλήρωση της κατασκευής του.


Μπορεί η “ιστορία” του πλοίου αυτού να ξεκινά το 1998 και να πέρασε μέσα από “σαράντα κύματα”, το γεγονός όμως ότι τελικά ολοκληρώθηκε στη χώρα μας από ελληνικές εταιρείες και Ελληνες τεχνίτες αρχιτέκτονες, μηχανικούς κ.ά. με τη συμβολή ελληνικών τραπεζών Τράπεζα Πειραιώς [BOPr.AT] /markets/quotestories.asp?id=BOPr.AT/markets/quotestories.asp?id=BOPr.AT), δείχνει για πολλούς, που βρίσκονται “εν υπνώσει”, τις δυνατότητες της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.


Πάνω από 20 εκατ. ευρώ ήταν οι μισθοί που δόθηκαν, είπε στην τελετή των εγκαινίων ο διευθύνων σύμβουλος της “Hellenic Seaways”, Γεράσιμος Στρίντζη [STR.AT] /markets/quotestories.asp?id=STR.AT/markets/quotestories.asp?id=STR.ATς, αναδεικνύοντας τα οφέλη της κατασκευής του πλοίου στη χώρα μας.


Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΥΕΝ Ιωάννης Τζωάννος, που εκπροσώπησε τον ΥΕΝ, Mανώλη Κεφαλογιάννη, αναφέρθηκε στην ανάγκη η “ιστορία” της ναυπήγησης του συγκεκριμένου πλοίου και η θετική κατάληξη που είχε, να γίνει αφορμή για ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και της κυβέρνησης, με στόχο την ενίσχυση των ναυτιλιακών “clusters”, την ενεργό συμμετοχή, δηλαδή, τραπεζών, ναυτιλιακών εταιρειών και ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων, ώστε να αναπτυχθεί στη χώρα μας ο ναυπηγικός τομέας.


“Παν μέτρον άριστον”


Ο κ. Στρίντζης δεν αναφέρθηκε βέβαια μόνο στην ιστορία ναυπήγησης του πλοίου αλλά και στην ανάγκη επιτέλους η πολιτεία να προχωρήσει στην τροποποίηση του θεσμικού λάσιου λειτουργίας της ακτοπλοΐας.


“Ούτε η μίνι ούτε η μερική, αλλά η πλήρης απελευθέρωση είναι αυτή που θα φέρει νέες επενδύσεις στην ακτοπλοΐα και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών”, είπε ο κ. Στρίντζης.


Η πολιτεία διστάζει να υιοθετήσει την πλήρη απελευθέρωση, συνέχισε, επικαλούμενη το δημόσιο συμφέρον. Το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται μόνο από την ύπαρξη σύγχρονων πλοίων και την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών και αυτό μόνο η ελεύθερη εκμετάλλευση των πλοίων από τις εταιρείες μπορεί να το εξασφαλίσει, τόνισε ο κ. Στρίντζης.


“Απαντώντας” στο χαιρετισμό του, ο κ. Τζωάννος είπε ότι ελεύθερη αγορά δεν σημαίνει αναρχία και συμπλήρωσε λέγοντας ότι “είμαστε οπαδοί του ρητού, ’παν μέτρον άριστον’”.


Παράλληλα, έδωσε τα συγχαρητήρια και τις ευχές της πολιτείας για το νεότευκτο πλοίο και συμπλήρωσε ότι αποκλειστικός σκοπός της κυβέρνησης είναι η διαρκής και μόνιμη υλοποίηση των δεσμεύσεών της για συνεχή, ποιοτική και, κυρίως, ασφαλή κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας, μέσα από οικονομικές για τον πολίτη και λειτουργικές ακτοπλοϊκές υπηρεσίες.


Το “Νήσος Μύκονος” είναι το δεύτερο νεότευκτο πλοίο που δρομολογεί η Hellenic Seaways μέσα στο 2005 (προηγήθηκε το Highspeed 5), ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα και μπορεί να μεταφέρει 1.915 επιβάτες και 418 οχήματα. Διαθέτει τρία σαλόνια οικονομικής θέσης με αριθμημένα καθίσματα αεροπορικού τύπου, σαλόνι πρώτης θέσης δύο επιπέδων και πολυτελείς καμπίνες.


ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (16/9/05)