Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Νομαρχία για Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων, σύσκεψη το μεσημέρι παρουσία Περιφερειακού Διευθυντή

Νομαρχία για Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων, σύσκεψη το μεσημέρι παρουσία Περιφερειακού Διευθυντή

7

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τη μεταφορά τάξεων του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων στο Διδακτήριο Μαρμάρου, ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου κ. Τζιμή.
Στη συνέχεια μεταφέρουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σημειώνοντας ότι στις 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παρουσία του κ. Τζιμή στο Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων στο Μάρμαρο.
Οπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, 
“Στην παρατήρηση του Νομάρχη ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση της Ν. Α. Χίου για την ειλημμένη προ μηνός απόφαση μεταφοράς των μαθητών, η απάντηση ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν κρίθηκε απαραίτητο. Στην επισήμανση ότι το θέμα θα μπορούσε να είχε τεθεί στην Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας, ως ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία, η απάντηση ήταν ότι αποτελεί καθαρά διοικητικό θέμα της Περιφερειακής Δ/νσης Βορείου Αιγαίου και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος για να συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας.
Από τις παραπάνω απαντήσεις, προκύπτουν δύο σοβαρά ζητήματα:
1. Διαφαίνεται μια διάθεση απαξίωσης των τοπικών θεσμών και της τοπικής κοινωνίας και μια έλλειψη σεβασμού στην οποιαδήποτε δεοντολογία που επιτάσσει να ενημερώνονται, τουλάχιστον οι τοπικοί φορείς για τη λήψη ανάλογων αποφάσεων.
2. Διαπιστώνεται ότι η Περιφερειακή Δ/νση Βορείου Αιγαίου δεν έχει τη διάθεση διαλόγου και αναζήτησης συναίνεσης με την τοπική κοινωνία για ανάλογα ζητήματα, τα οποία προκαλούν εντάσεις και αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο.
Από την πλευρά μας, ως Ν.Α.Χίου, με υπευθυνότητα, σε συνέπεια με τον ουσιαστικό μας ρόλο, ως εκφραστή της τοπικής κοινωνίας, θα συνεχίσουμε το διάλογο με την τοπική κοινωνία των Καρδαμύλων, με στόχο να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ”