Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη αντινομάρχη Π. Καμίτση στο Κέντρο Προσφύγων

Επίσκεψη αντινομάρχη Π. Καμίτση στο Κέντρο Προσφύγων

6

 

Σε άμεση διερεύνηση καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης στο “Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών” στο Μυρσινίδι, κλιμάκιο ελέγχου της Ν.Α. Χίου πραγματοποίησε επίσκεψη στους χώρους του Κέντρου στις 14-9-2005.
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Αντινομάρχης Χίου Παναγιώτης Καμίτσης, υπάλληλοι του Τμήματος ΠΣΕΑ της Ν.Α. Χίου και Επόπτης Υγείας.
Κατά την επίσκεψη, σημειώνεται στο δελτίο τύπου που υπογράφεται από το Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη, διενεργήθηκε μακροσκοπικός έλεγχος στα είδη διατροφής (φαγητό, φρούτα, νερό) και ελέγχθηκαν οι χώροι υγιεινής και διαβίωσης. Οι γενικές συνθήκες κρίθηκαν ικανοποιητικές, λαμβανομένου υπόψη του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών που διαβιώνουν στο Κέντρο Υποδοχής. Ειδικότερα ως προς τα είδη διατροφής, δεν διαπιστώθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα από τα αναφερόμενα σε σχετικά δημοσιεύματα.
Ανάλογοι έλεγχοι θα επαναληφθούν και στο μέλλον. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας που έχουν οποιαδήποτε σχετική καταγγελία ή διαπίστωση να επικοινωνούν με το αρμόδιο Αντινομάρχη ή το τμήμα ΠΣΕΑ της Ν.Α. Χίου, για την άμεση διερεύνησή τους.
Η Ν.Α. Χίου αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία της για τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στο Κέντρο Υποδοχής, έχοντας αναλάβει την ευθύνη δημιουργίας και ομαλής λειτουργίας του. Παρά τα όποια προβλήματα κατά καιρούς παρουσιάζονται, η προσπάθεια μας είναι διαρκής και συνεχιζόμενη, έχοντας επιτύχει αποτελέσματα κατά πολύ καλύτερα από άλλες περιοχές της χώρας.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ