Αρχική Νέα Τοπικά ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, ο… απελευθερωτής!

ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, ο… απελευθερωτής!

6


 ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ… ο ελευθερωτής!

Κάπως έτσι έγινε δεκτό το νεότευκτο (από τα ελληνικά ναυπηγεία) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο της HELLENIC SEAWAYS από εκατοντάδες Χιώτες που με επικεφαλής τις τοπικές αρχές (βουλευτής Ελπίδα Τσουρή, Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης, Δήμαρχος Χίου Μάρκος Μεννής, Δήμαρχος Ομηρούπολης Δημήτρης Παπαληός κ.ά.) και τους εκπροσώπους του κεντρικού Πρακτορείου του στη Χίο (Αφοι Μιχαλάκη) το υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Χίου.
Το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ στις 2.00 μ.μ. της Παρασκευής πραγματοποίησε θριαμβευτική είσοδο στο λιμάνι της Χίου, όπου ρίχτηκαν και βεγγαλικά από τη στεριά στο ύψος του Μπούρτζι.

 
Μέχρι τις 4.50 μ.μ. οπότε και συνέχισε το δοκιμαστικό πλου για τη Λέσβο, οι Χιώτες είχαν την ευκαιρία να το επισκεφθούν, να θαυμάσουν τα σαλόνια, την πολυτέλειά του και τα καθίσματα αεροπορικού τύπου που όσοι τα δοκίμασαν τα βρήκαν αρκετά αναπαυτικά (δεν καταφέραμε να βρούμε ειδικές βάσεις για να ξεκουράζονται τα πόδια).
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας κ. Στρίντζης τόνισε μετά τον αγιασμό ότι το πλοίο ήρθε και θα μείνει για να ανοίξει νέους δρόμους στη θάλασσα, ενώ αφέθηκε ανοικτό εφόσον το πλοίο πάει καλά στη γραμμή να αποκτήσει και… αδερφάκι!
Σε ότι αφορά το όνομα, πράγματι αρχικά προοριζόταν για άλλη γραμμή μας εκμυστηρεύτηκαν στελέχη της εταιρείας αλλά κρίθηκε ότι η γραμμή Πειραιά- Χίος- Μυτιλήνη ήταν η πλέον συμφέρουσα για την εταιρεία.

 


Να τονίζουμε επίσης ότι στο τιμόνι του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ βρίσκεται ο Ψαριανός καπετάνιος Νίκος Βασιλικής, ο οποίος και όπως μας δήλωσε όλα πήγαν καλά κατά στο ταξίδι.
Μάλιστα οι δημοσιογράφοι αθηναϊκών μέσων που συνόδευαν στο ταξίδι το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ, το οποίο το βράδυ του Σαββάτου εκτελεί το πρώτο του δρομολόγιο από Πειραιά για Χίο- Μυτιλήνη, μας το χαρακτήρισαν σαν σταθερό καράβι που “κουνάει”.
Σε ότι αφορά τέλος το ζήτημα των εισιτηρίων ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας κ. Αρμάος μας δήλωσε ότι σύντομα πρόκειται να ανακοινωθούν και εκπτώσεις, ενώ ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ.