Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Σύσκεψη στα Καρδάμυλα για σχολικό κέντρο, θα γίνει μελέτη για επέκταση κτηρίου

Σύσκεψη στα Καρδάμυλα για σχολικό κέντρο, θα γίνει μελέτη για επέκταση κτηρίου

26

 Πολύωρη ήταν η σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στα Καρδάμυλα στο Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων για το θέμα της μεταφοράς όλων των τάξεων στο Διδακτήριο του Μαρμάρου, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Δημήτρη Τζιμή, του αντινομάρχη Νίκου Νύκτα, του Δημάρχου Καρδαμύλων Νικόλα Μαρινάκη, της προϊσταμένης της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Ιωάννα Λεμονιάδου και του εκπροσώπου του συλλόγου Δασκάλων Γιώργου Αμπαζή.
Οι γονείς όπως και η Δημοτική Αρχή επισήμαναν την ανάγκη η μετεγκατάσταση να συνοδευτεί και με σύγχρονες αίθουσες.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα εξεύρει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τη μελέτη για την ανέγερση δύο τουλάχιστον νέων αιθουσών, ενώ η χρηματοδότηση πιστεύεται ότι θα εξασφαλιστεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων.
Από την πλευρά του ο Δήμος πρέπει να υποδείξει πιο από τα δύο κτήρια (στο Μάρμαρο ή στα Άνω Καρδάμυλα) μπορεί να επεκταθεί.
Ο κ. Τζιμής αναγνώρισε όμως και τα αιτήματα των γονιών και του Δήμου, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν πρόκειται κανένα σχολείο να κλείσει και να μην χρησιμοποιηθεί. Στο διδακτήριο Μαρμάρου επισήμανε επίσης ότι πρέπει ο καυστήρας του πετρελαίου να μην γειτνιάζει με την αίθουσα (ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με τις αναθυμιάσεις), αλλά και να δημιουργηθεί δεύτερη έξοδος για θέματα ασφαλείας.