Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Μεννή στις “διαρροές” από πλευράς Ντομάτα

Απάντηση Μεννή στις “διαρροές” από πλευράς Ντομάτα

6


Μια μέρα μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου όπου δεν υπήρξε κάποιο θέμα μετά την παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου του Πέτρου Ντομάτα και την παράλληλη απόφαση του Δημάρχου Μάρκου Μεννή να αφαιρέσει τις σχετικές αρμοδιότητες, δόθηκε χθες δελτίο τύπου στη δημοσιότητα από το Γραφείο Δημάρχου.
Ο κ. Μεννής συνιστά στον κ. Ντομάτα “μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση”, σημειώνει ότι ήταν ο μόνος που είχε ζητήσει “διακριτή θέση” (σ.σ. άρα και έμμισθη) για όλη την 4ετία ενώ τον καλεί

“να δώσει μαζί μας (σ.σ. με τη Δημοτική Αρχή) τη μάχη για την αντιμετώπισή τους, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου”.
Αναλυτικά το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

 

“Επειδή, πράγματι στα όρια της μικρής τοπικής μας κοινωνίας, όλοι γνωριζόμαστε και κρινόμαστε και, ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με τα κοινά, θα περίμενε κανείς από τον κ. Ντομάτα, μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση.
Αναγκάζομαι να απαντήσω στην επιστολή του, δηλώνοντας ότι το κάνω για τελευταία φορά, αφού, τόσο εγώ, όσο και η υπόλοιπη Δημοτική Αρχή έχουμε σοβαρές υποθέσεις του Δήμου να αντιμετωπίσουμε.
Πρέπει λοιπόν να υπενθυμίσω τα εξής:
1. Το 2002 κλήθηκα από το ΠΑΣΟΚ να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Χίου, μετά από σειρά εκτιμήσεων, οι οποίες έδιναν την προοπτική νίκης και χωρίς, τότε, να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη αντιπρόταση. Η προσπάθεια όπως είναι γνωστό, υπήρξε επιτυχής, αφού στηρίχτηκε από προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Ο μόνος, ο οποίος για να συστρατευθεί στην κοινή προσπάθεια, ζήτησε “διακριτή θέση” και, μάλιστα, έμμισθη, για τέσσερα χρόνια, ήταν ο παραιτηθείς Αντιδήμαρχος, ο οποίος είχε επαναλάβει την ίδια τακτική και κατά το παρελθόν (το 1998 μάλιστα δημόσια, δια του τέως βουλευτή κ. Κοτσακά).
2. Οι αποφάσεις και οι προτεραιότητες του Δ. Χίου καθορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι από το Δήμαρχο. Με τις αποφάσεις αυτές ο κ. Ντομάτας ουδέποτε διαφώνησε ή κατέγραψε δική του αντιπρόταση,- εκτός από την περίπτωση του ΚΕΚ. Αντίθετα, συχνές, τον τελευταίο καιρό, ήταν οι “διαφοροποιήσεις” του κυρίως, μέσω διαρροών στον τοπικό τύπο. Αυτός ήταν, εξάλλου, και ένας από τους λόγους, για τους οποίους ζήτησα την παραίτησή του, από τη θέση του Αντιδημάρχου. Ο ισχυρισμός περί οικειοθελούς παραίτησής του είναι ανακριβής και “εκ του πονηρού” η προσπάθεια να τον στηρίξει σε δήθεν διαφωνίες του με τη λειτουργία του Δημάρχου.
3.Η επίκληση του ΠΑΣΟΚ και των κομματικών οργάνων και διαδικασιών θα έπρεπε να γίνεται με μεγαλύτερη φειδώ από τον τέως Αντιδήμαρχο. Γιατί, οι δημότες γνωρίζουν και θυμούνται ποιος ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Χίου το 1998, και γιατί οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ποιοι δίνουν αγώνες για τον προοδευτικό χώρο και ποιοι απέχουν απ΄ αυτούς, προσδιοριζόμενοι από τις προσωπικές τους επιδιώξεις.
Επειδή όμως, στον αγώνα για τα προβλήματα του Δήμου, κανείς δεν περισσεύει, καλώ τον κ. Ντομάτα να δώσει μαζί μας τη μάχη για την αντιμετώπισή τους, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.
4. Όλα τα ανωτέρω εκφράζουν στο σύνολο τους τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της παράταξής μας”.