Αρχική Νέα Τοπικά Ομάδα Πρωτοβουλίας: μεγάλο φράγμα αλλιώς… προσφυγή

Ομάδα Πρωτοβουλίας: μεγάλο φράγμα αλλιώς… προσφυγή

8

 
Να επανέλθει το θέμα του φράγματος Σαραπιού αφού πρώτα ακυρωθεί η πρόσφατη απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής για τη συγκεκριμένη επιλογή έτσι ώστε να αποφασιστεί η δημιουργία ενός μεγαλύτερου φράγματος -σύμφωνα με παλαιότερη πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης- ζητά η “Ομάδα Πρωτοβουλίας πολιτών και φορέων για την εξασφάλιση ποιότητας και επάρκειας των νερών ύδρευσης”.
Διαφορετικά δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 18, φθάνοντας μάλιστα μέχρι και τα αρμόδια κοινοτικά όργανα για να σταματήσουν επιλογή κατασκευής ενός μικρού φράγματος.
Την περασμένη Τετάρτη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου έτσι ώστε να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους ζητούν να εγκριθεί η πρόταση “νούμερο 5” που θα δώσει φράγμα με δυνατότητα αποταμίευσης νερού μέχρι 5 εκ. κ.μ. όταν η νυν πρόταση δίνει φράγμα χωρητικότητας μικρότερο των 1,3 εκ. κ.μ. νερού.
Στο βήμα του ΟΜΗΡΕΙΟΥ ήταν ο Δημήτρης Ξυνταριανός που έκανε την εισήγηση και ο Δίμης Μυλωνάδης που απάντησε στις ερωτήσεις.
Αρχικά τόνισαν πως δεν έχουν πρόθεση να ακυρώσουν το έργο.
Σημείωσαν μάλιστα ότι είχαν στείλει έγγραφα χωρίς να πάρουν απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ είχαν συναντήσεις με τον κ. Νομάρχη στον οποίο και παρουσίασαν τις θέσεις τους.

Στο γιατί τότε δεν επιλέχθηκε από τη Νομαρχία η “θέση 5”, σημείωσαν ότι σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινούδη δεν έχουν χρόνο και χρήματα. Και ενώ για τα χρήματα η Ομάδα θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει κώλυμα, το θέμα χρόνου το συνέδεσαν εμμέσως με τις επόμενες Νομαρχιακές εκλογές.
Η Ομάδα πρωτοβουλίας ισχυρίστηκε τέλος ότι όλες οι πλευρές είναι σύμφωνες να γίνει μεγαλύτερο έργο και έτσι δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση μεγαλύτερη των 2 μηνών, ενώ αν πιάσουν τις προσφυγές -δεν το είπαν- αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσει…