Αρχική Νέα Τοπικά Βροντάδος: Κόλλησε το φίλτρο, μύρισε το νερό

Βροντάδος: Κόλλησε το φίλτρο, μύρισε το νερό

12

 
Συναγερμός σήμανε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην υπηρεσία ύδρευσης του Δήμου Ομηρούπολης, όταν διαπιστώθηκε πως υπάρχει έντονη δυσοσμία στο νερό από τη λιμνοδεξαμενή του Αίπους.
Το πρόβλημα εντοπίστηκε στα φίλτρα καθαρισμού, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν για αυτό και ζητήθηκε μηχανικός της εταιρείας να έρθει στη Χίο παρόλο που η βλάβη επιδιορθώθηκε.
Όπως μας τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαληός αντί το πρώτο φίλτρο καθαρισμού να αδειάζει το νερό της απόπλυσης, το περνούσε όλο στο δεύτερο φίλτρο το οποίο ήταν αδύνατο να λειτουργήσει. Τα παράπονα πάντως για δυσοσμία προηγήθηκαν του Σαββάτου, κάτι που δείχνει ότι το πρόβλημα απλά διογκώθηκε τη συγκεκριμένη μέρα.
Μέχρι να δώσει την έγκριση η εταιρεία να λειτουργήσει η μονάδα, ο Βροντάδος θα λαμβάνει εκτός από νερό αφαλάτωσης και νερό από τη γεώτρηση του Βασιλεώνοικου. Μάλιστα ελήφθησαν δείγματα για να εξεταστεί άμεσα η τυχόν παρουσία υδραργύρου (που τουλάχιστον έχουν οι παραπλήσιες γεωτρήσεις του Δήμου Χίου).
Εντός της λιμνοδεξαμενής σύμφωνα με τον κ. Παπαληό βρίσκονται περίπου 15.000 κ.μ. νερού, τα 4/5 εκ των οποίων θα δοθούν στην κατανάλωση.
Να σημειώσουμε ότι ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Οικολογίας, την οποία όμως δεν μας την κοινοποίησε.