Αρχική Ομογένεια Ομογένεια: 20 χρόνια Γερμανοελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Porz της Κολωνίας

Ομογένεια: 20 χρόνια Γερμανοελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Porz της Κολωνίας

4

 Στην επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση του Γερμανοελληνικού εκπολιτιστικού Κέντρου στο Porz της Κολωνίας, παραβρέθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου. Στην διάρκεια της ομιλίας της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής συνεχάρη το ΔΣ και τα μέλη του κέντρου για το επί εικοσαετία επιτυχημένο έργο τους.


“Συγχαίρω   όλους εκείνους που στήριξαν αυτό το έργο και κυρίως τους Γερμανούς, τους Έλληνες και τους φίλους της ελληνικής κοινότητας. Θεωρώ υποδειγματική αυτή την συνεργασία που ωφελεί τον πολιτισμό και ως ένα μοντέλο που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου.


Αναφερόμενη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι “δεν είναι υπερβολή αν πούμε ότι στην εκδήλωση αυτή γιορτάζει και η Ευρώπη. Η αρμονική συμβίωση και ο αλληλοσεβασμός λαών και πολιτισμών ήταν η κύρια ιδέα των ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης”.


Στην εκδήλωση, η οποία πλαισιώθηκε και από καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παρέστησαν μεταξύ άλλων  Γερμανοί υπουργοί, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Γερμανοί Βουλευτές,  η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ  κ. Hieronymi, η οποία μάλιστα μίλησε θερμά για το έργο των Ελλήνων Ευρωβουλευτών της ΝΔ.