Αρχική Νέα Οικονομία Διαμαρτυρία φορέων του τουρισμού για την πολιτική στην Ολυμπιακή

Διαμαρτυρία φορέων του τουρισμού για την πολιτική στην Ολυμπιακή

15

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
(Π.Ο.Ε.Τ) Βασ. Σοφίας 111, Αθήνα 11521
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
(Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α) Πετράκη 20, Αθήνα 105 63
ΕΝΩΣΗ ΤΑΞ. ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
(Ε.Τ.Γ.Μ.Θ) Καλαποθάκη 6, Θεσσαλονίκη 546 24
Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2005

Προς
Αξιότιμους Κυρίους,
Πρωθυπουργό της Ελλάδος,
Υπουργό Εθνικής Οικονομίας,
Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών,
Υπουργό Τουρισμού.


Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
Με αφορμή τις ειδήσεις για το “κλείσιμο” ή την μη συνέχιση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και τα ανήσυχα μηνύματα μελών μας, Ελλήνων και ξένων για τις πολλαπλές επιπτώσεις που θα έχει στην δουλειά μας και γενικότερα στον τουρισμό και στην οικονομία της χώρας μας μια βεβιασμένη απόφαση για την τύχη των Ο.Α., σας παρακαλούμε να λάβετε υπ’οψη τα πιο κάτω:
1. Θέση των Ενώσεών μας και πιστεύουμε όλου του Κλάδου, δεν είναι να διατηρηθεί η πολύπαθη Ολυμπιακή πάση θυσία, αλλά να βρεθεί ένα αξιόπιστο και βιώσιμο νέο σχήμα, χωρίς να διακινδυνεύσουν σοβαρά, ο τουρισμός, η οικονομία και οι πολύμορφες και αναγκαίες επαφές μεταξύ των νησιών, των Ευρωπαϊκών πόλεων,των Ελληνικών κέντρων της διασποράς, καθώς και της μεταφοράς των πληρωμάτων της ελληνικής Ναυτιλίας.
2. Θεωρούμε την αναγγελία, όπως τουλάχιστον δόθηκε στα μέσα και ακούστηκε, χωρίς κανένα προγραμματισμό για το “τι μέλλει γενέσθαι”, ότι δεν βοηθά ούτε τις όποιες διαπραγματεύσεις γίνονται, ούτε το συμφέρον της χώρας μας στο σημαντικότερο μέσο μεταφοράς, λόγο της περιφερειακής της θέσης, στην εσχατιά της Ν.Α Ευρώπης.
3. Η αερομεταφορά, ιδιαίτερα στη χώρα μας που οι εταιρίες charter είναι σχεδόν ανύπαρκτες, εξυπηρετείται μέσω κυρίως της Ολυμπιακής, της Aegean και των ξένων εταιριών, το 90% της τουριστικής κίνησης στην περιοχή της Αττικής και της Θεσ/νίκης σε μικρότερο αλλά σημαντικό ποσοστό στην υπόλοιπη χώρα που εκεί κυριαρχούν τα ξένα charters των Τour Οperators.
4. Οι O.A. αποτελούν, μαζί με την Aegean, τον σημαντικότερο μεταφορικό φορέα επαφής της περιφέρειας, προς το κέντρο και αντίστροφα. Είναι, επίσης, σημαντική η μεταφορική δυνατότητα προσώπων και αγαθών, κυρίως γεωργικών, σ’ όλη την Ευρώπη και θα είναι στη πράξη αναντικατάστατη στο άμεσο μέλλον, η έλλειψη των 6.000.000 θέσεων για συνέδρια και άλλες παρεμφερείς συναντήσεις συμπληρωματικής τουριστικής κίνησης, απαραίτητης για την μείωση ή την εξάλειψη της εποχικότητας που προβληματίζει τα καταλύματα και γενικά το τουριστικό προιόν,
δεδομένου ότι τα charters σταματούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο.
5. Οι Ο.Α. παρά τους χρόνιους απαξιωτικούς χειρισμούς, έχει ακόμα σημαντικές αξίες που δεν θα πρέπει να απωλεσθούν για το κοινό συμφέρον και θα πρέπει να αξιοποιηθούν και ν’ αποτελέσουν ενιαίο σύνολο για καλύτερο και βιώσιμο, για τη χώρα, διάδοχο σχήμα:
* ένα παγκόσμια αναγνωρίσιμο σήμα (brand name και logo) που ξεπερνά όλα τα γνωστά διεθνή προϊόντα, σύμφωνα με μια τελευταία αξιολόγηση διεθνούς εταιρίας.
* τα καλύτερα ωράρια – αφίξεων – αναχωρήσεων (slots), στην Ευρώπη και όχι μόνο.
* μια σημαντική (±50%) εσωτερική κίνηση 2,5-3 εκατομμυρίων επιβατών σε ολιγοπωλιακό περιβάλλον, που σημαίνει ιδιαίτερα υψηλούς ναύλους σε σχέση με τους αντίστοιχους προς το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με το υπόλοιπο ±50% πήρε η Aegean κυρίως από την κίνηση εσωτερικού και την σωστή διαχείρηση κατάφερε να είναι κερδοφόρα όταν δύο χρόνια πριν είχε ζημιές σχεδόν ενός δις δραχμών μηνιαίως, όπως επίσημα είχε αναγγελθεί.
* μία από τις καλύτερες βάσεις τεχνικής υποστήριξης απαραίτητης όχι μόνο για τις Ο.Α αλλά για όλες τις ξένες εταιρίες, η έλλειψη της οποίας θ’ απομονώσει αερομεταφορικά τη χώρα μας
Ένθερμη σύσταση του Κλάδου, που συνεργάστηκε δεκαετίες και στήριξε την Ολυμπιακή, είναι να εξασφαλιστεί ένας ορίζοντας χρόνου που θα εξασφαλίσει καλύτερη επιλογή διάδοχου σχήματος, σωστότερη εκμετάλλευση της προαναφερθείσης “προίκας” της Εταιρίας και πιο άνετη τακτοποίηση του προσωπικού είτε στο νέο φορέα, είτε σε άλλες θέσεις. Πού θα απασχοληθούν,όμως, 500 πιλότοι π.χ στο Δημόσιο,όταν κλείσουν βεβιασμένα οι Ο.Α ;
Χρειάζεται, επίσης, προσοχή να μην κατηγορηθούν οι Ελληνικές Αρχές ότι δημιουργούν με πιθανή απόφασή τους, ουσιαστικά μονοπωλειακή λύση, με κίνδυνο να υπάρξουν νέες κυρώσεις ή απειλές για “σωφρονισμό” από την Ε.Ε στον περισσότερο ευαίσθητο τομέα των καταναλωτών.
Εξάλλου, πώς θα διατηρηθούν σε ανταγωνιστικά επίπεδα τα τουριστικά πακέτα όταν δεν προσφέρεται προς την Ελλάδα, παρά μόνο μία επιλογή τιμής από το ξένο μεταφορέα;
Αναγνωρίζουμε ότι συσσωρεύθηκαν σοβαρά προβλήματα αλλά γι’ αυτό και χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση, απαραίτητος χρόνος και καθαρή επιλογή πρώτα για να μην υπάρξουν βάσιμες αιτιάσεις ότι η αναμενόμενη από χρόνια απόφαση της Ε.Ε, χρησιμοποιήθηκε ως ευκαιρία για πρόχειρη, επιζήμια και αμφιλεγόμενη λύση.
Αυτό όμως που ενδιαφέρει τον Κλάδο μας, είναι να μη παρθούν βεβιασμένες αποφάσεις για να μη απαξιωθεί η Ολυμπιακή και να μην δημιουργηθούν πολύ μεγαλύτερες ζημιές στον μόλις ανακάμψαντα τουρισμό, στην εν γένει οικονομία και στις περιφερειακές τοπικές κοινωνίες που εξυπηρετούν οι δεκάδες πτήσεις της Ολυμπιακής σε μια περίοδο που διεξάγονται συνέδρια και διαπραγματεύονται τα συμβόλαια της νέας τουριστικής περιόδου, τόσο για τους νησιωτικούς προορισμούς όσο και για περιοχή της Αττικής και της Β. Ελλάδος που εξυπηρετούνται από δρομολογημένες πτήσεις με το εξωτερικό, οπότε σε σημαντικό ποσοστό και από την Ο.Α.

Ενας άλλος σημαντικός κίνδυνος, είναι να υπάρξουν εξευτελιστικές, για την χώρα μας, ακινητοποιήσεις των αεροπλάνων της Ο.Α σε διάφορα σημεία του κόσμου και στη χώρα μας από τους πιστωτές αλλά και από την Υ.Π.Α, κάνοντας χρήση των οικονομικών δικαιωμάτων των πρώτων και των κανονισμών της Ε.Ε. για την εμπορική εκμετάλλευση, στο φάσμα της πτώχευσης ή αναγκαστικής διαχείρησης, κίνδυνοι που μαζί με άλλους, τονίστηκαν από την παρούσα Διοίκηση των Ο.Α.
Θεωρούμε ακατάλληλη την περίοδο που εξαγγέλονται τόσο αρνητικές αποφάσεις για την συνέχεια των Ο.Α, όταν οι πιο σημαντικοί παράγοντες εκμετάλλευσης, έχουν σημαντική αύξηση, στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, σε σχέση με το 2004 ( ποσά στρογγυλοποιημένα) :
Επιβάτες 3.346.000 (+4%), πληρότητα 65% (+7%)
Εσοδα € 300.000.000 (+15%) και αυτά με 10% λιγότερα αεροσκάφη (40 από 44) στο 2004!!
Θα εκτιμούσαμε πολύ, την σε βάθος επανεξέταση του όντως πολύπλοκου θέματος της τύχης των Ο.Α, προκειμένου να μην υπάρξουν πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους που αναφέραμε, αλλά κυρίως στον Τουρισμό, που πρώτοι και ευθαρσώς αναγνωρίσαμε την φετινή αύξηση, μετά και από την έγκαιρη και αυξημένη προβολή που εφαρμόσατε.
Από μέρες ζητήσαμε να γίνει πλήρης, εμπεριστατωμένη και τεχνοκρατική ανάλυση της παρούσης κατάστασης και σαφές χρονοδιάγραμμα της βιώσιμης λύσης, όπως πρόσφατα ζητήθηκε και από την Ε.Ε. με την προθεσμία που δώθηκε και βεβαίως δεν καταδίκασε σε “κλείσιμο” τις Ο.Α, όπως λανθασμένα πιστεύουμε, αφέθηκε να εννοηθεί από διαφόρους παράγοντες.
Ως επαγγελματίες του Κλάδου, πολίτες, εργοδότες και φορολογούμενοι, δεν αντιλαμβανόμαστε, την σκοπιμότητα να διατηρούνται σε συνεχές πέπλο μυστηρίου οικονομικές και τεχνοκρατικές διαδικασίες διαπραγματεύσεων και να φθάνουμε μέχρι την άγνοια για το νέο σχήμα ή αγοραστή.
Ελπίζουμε σοβαρά στις εξαγγελίες σας για ειλικρινή και ανοικτή πολιτική στα κοινωνικά και οικονομικά θέματα και αναγνωρίζουμε το δύσκολο αγώνα σας για την εξυγείανση της δεινής θέσης της οικονομίας μας, πιστεύουμε όμως, ότι αυτό είναι δυνατόν μόνο με την έξωθεν καλή μαρτυρία του λαού που ηγείσθε και ο οποίος θα σας δώσει τη δύναμη να συνεχίσετε.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και τις ενέργειες που θα κρίνετε σκόπιμο να κάνετε, γιατί η κυβέρνηση πρέπει να ελέγχεται και να κρίνεται και βεβαίως να βοηθείται με καλοπροαίρετες προτάσεις.

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,
θεωρείστε μας στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια, εφόσον την χρειασθείτε στους τομείς της δραστηριότητάς μας, ευχόμενοι κουράγιο και δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

Με τιμή,
Τσαμπίκος Μοσχάτος
Σπύρος Γκίνης
Παναγιώτης Μπαμίδης
Πρόεδρος Δ.Σ Π.Ο.Ε.Τ
Πρόεδρος Δ.Σ Π.Ε.ΤΑ.Γ.Α
Πρόεδρος Δ.Σ Ε.Τ.Μ.Γ.Θ.