Αρχική Νέα Τοπικά Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων: Αναμονή των μηχανικών της Νομαρχίας

Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων: Αναμονή των μηχανικών της Νομαρχίας

39

 Σε έντονο κλίμα και με αρκετή παρελθοντολογία, σχετικά με το… μέλλον του Σχολικού Κέντρου Καρδαμύλων πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδαμύλων. Το θέμα ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη με τον τίτλο της “λήψης απόφασης επί των εξελίξεων που αφορούν το Σχολικό Κέντρο Καρδαμύλων”.
Εισηγούμενος το θέμα ο Δήμαρχος Νικόλας Μαρινάκης τόνισε ότι συμφωνούν στην ενοποίηση των δύο διδακτηρίων, πρέπει όμως να προηγηθεί η μελέτη από ειδικούς που θα κρίνουν ποιο είναι το καλύτερο διδακτήριο στο οποίο θα γίνει και η επέκταση. Μάλιστα για το σκοπό αυτό ανακοίνωσε ότι το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκονται στα Καρδάμυλα τεχνικοί της Νομαρχίας για να κάνουν τη σχετική έρευνα. Τόνισε επίσης ότι κατά την δική του άποψη και τα δύο κτήρια θέλουν πρόσθεση καινούργιων αιθουσών.
Σημείο αντιπαράθεσης με τους γονείς, το νομαρχιακό σύμβουλο Τάσο Ποδιά και βεβαίως με τον κ. Μελιτζάνη ήταν για το αν η Νομαρχία θα κάνει τις μελέτες για την επέκταση ή θα παρουσιάσει και τη μελέτη για ποιο κτήριο θα δεχτεί την προσθήκη, έτσι όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος.
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Ευτυχία Καραμούζου σημείωσε ότι στην έκτακτη Γενική Συνέλευση υπήρχαν ακόμα και προτάσεις για καταλήψεις. Τελικά είδαν πιο ψύχραιμα τα πράγματα με δεδομένο και τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν ότι θα γίνουν οι μελέτες. “Θέλουμε να μην μας μπερδεύετε. Θέλουμε να γίνει μελέτη για ποιο κτίριο είναι κατάλληλο. Θέλουμε αποφάσεις συγκεκριμένες για να μην την πληρώσουν τα παιδιά μας”, τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι με το ζόρι οι γονείς έδειξαν συγκαταβατικότητα αποδεχόμενοι την προσωρινή στέγαση στις ακατάλληλες τάξεις που χρήζουν άμεσης επέμβασης.


Παλαιό το αίτημα
Η αντιπαράθεση των κ.κ. Β. Μελιτζάνη και Αρ. Κελεπερτζή είχε έντονη οσμή… παρελθεντολογίας, σχετικά με το ποιος έκανε περισσότερα για την παιδεία και αν το αίτημα για ένα διδακτήριο διατυπώθηκε τώρα ή είναι παλαιότερο.
Παλαιό μέλος του συλλόγου γονέων η Κική Χατζηαντωνάκη σημείωσε ότι το αίτημα ήταν παλιό και πως ο διευθυντής του Σχολείου όφειλε να ενημερώσει και τη νέα Δημοτική Αρχή, τον Ιανουάριο του 2003. Έδωσε μάλιστα εύσημα στο σημερινό Δ.Σ. του συλλόγου γονέων που επανέφεραν το θέμα τον περασμένο Μάϊο.
Ο κ. Μελιτζάνης πρότεινε να ανατεθεί η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης των διδακτηρίων σε ιδιώτη μηχανικό και επί της εισηγήσεως του να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και οι σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών ποιο θα επιλεγεί για να επεκταθεί.
Η απόφαση είναι πολιτική, σημείωσε ο Τάσος Ποδιάς. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει που θέλει να πάει, τόνισε και εξέφρασε την άποψη ότι τα Άνω Καρδάμυλα δικαιούνται το Σχολικό Κέντρο.
Ο Δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει πρώτα η έκθεση των μηχανικών της Νομαρχίας. “Το θέμα είναι να λυθεί με το καλύτερο τρόπο καταρχήν για τα παιδιά και στη συνέχεια για την τοπική κοινωνία”, κατέληξε ο Νικόλας Μαρινάκης.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ