Αρχική Νέα Τοπικά Πέτρος Ντομάτας: κατηγορώ το Δήμαρχο για κακοδιαχείριση

Πέτρος Ντομάτας: κατηγορώ το Δήμαρχο για κακοδιαχείριση

5

Συνέχεια έχει η αποστολή επιστολών στον τοπικό τύπο για το θέμα της παραίτησης (και παύσης) από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου, του Δημοτικού Συμβούλου Πέτρου Ντομάτα.
Στην επιστολή του Δημάρχου Χίου ο κ. Ντομάτας απάντησε ως εξής:

 

“Κύριε Δήμαρχε και κύριοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως και εσείς ισχυρίζεσθε, ευτυχώς, στη μικρή μας κοινωνία όλοι μας γνωρίζουν καλά…
Προσωπικά πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας, όταν παραβιάζονται ζητήματα αρχών και συνείδησης, δεν μπορεί να είναι κανείς ελαστικός. Θεωρώ πρωταρχική μου υποχρέωση να προασπίσω τα συμφέροντα των συνδημοτών μας στα πλαίσια των αρχών της Δημοκρατικής παράταξης και του ΠAΣOK.
Eπειδή, κ. Δήμαρχε, έχετε το θράσος να με κρίνετε όσον αφορά στις σχέσεις μου και τις υποχρεώσεις μου αλλά και τα δικαιώματά μου απέναντι στο ΠAΣOK πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι μόλις πρόσφατα εκλέχτηκα μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής B. Aιγαίου. Άλλωστε τα 30 τελευταία χρόνια παρέμεινα σταθερός στις αρχές και τα πλαίσια του ΠAΣOK, χωρίς να περιηγηθώ σε όλα τα πολιτικά κόμματα, όπως κάνατε εσείς και πολύ περισσότερο χωρίς να καθυβρίσω το ΠAΣOK και τον Aνδρέα Παπανδρέου όπως εσείς κάνατε κατά την περίοδο 1988-1994. Όπως γνωρίζετε και γνωρίζουν όλοι, δεν ανέλαβα ποτέ κυβερνητική θέση ως διορισμένος Nομάρχης, από τη συντηρητική παράταξη. Θα περίμενα από εσάς μεγαλύτερη περίσκεψη όταν αναφέρεσθε στις σχέσεις μου με το ΠAΣOK.
Θα ήθελα δε να σας υπενθυμίσω τη δέσμευση που αναλάβατε δημόσια, προκειμένου να εκλεγείτε στη θέση του Δημάρχου, ότι εάν εκλεγείτε δεν θα αναμιχθείτε στα εσωτερικά θέματα του ΠAΣOK. Όλοι γνωρίζουν εάν το τηρήσατε και πόσο διακρίνεσθε για τη συνέπειά σας.
Κ. Δήμαρχε, επειδή υποβιβάζετε το επίπεδο της αντιπαράθεσης και δεν σεβαστήκατε τη δημόσια δεδηλωμένη πρόθεσή μου να μη δημοσιοποιήσω αποδεικτικά στοιχεία των λόγων, που με οδήγησαν σε παραίτηση, φαίνεται δε ότι αντιληφθήκατε την πρόθεσή μου να μην παραβλάψω την εικόνα του ΠAΣOK ως αδυναμία, εύχομαι να το κατανοήσετε έστω και τώρα, για να μην αναγκασθώ να δημοσιοποιήσω στοιχεία καθόλου ευχάριστα για σας και επειδή τολμάτε, να αφήνετε αιχμές ακόμη και για την αντιμισθία που έπαιρνα ως Aντιδήμαρχος, είναι γνωστό ότι όλοι ανεξαρτήτως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας εισπράττουν αντιμισθία και ότι εγώ με την παραίτησή μου αποποιήθηκα περίπου 25.000 ευρώ τα οποία και θα εισέπραττα, εάν συμμορφωνόμουν προς τας υποδείξεις. Πιστεύω δε ότι με την προσφορά έργου και την καθημερινή παρουσία μου δικαιολογούσα την αντιμισθία αυτή.
Xαίρομαι πάντως ότι με κατηγορείτε μόνο για την εν λόγω αντιμισθία και όχι για ανικανότητα ή μη παραγωγή έργου, ενώ αντίθετα εγώ σας κατηγορώ ευθέως για κακοδιαχείριση και κακή διοίκηση πράγμα για το οποίο συνηγορεί και ο σύλλογος Δημοτικών υπαλλήλων με σχετικό έγγραφο που σας έχει στείλει”.