Αρχική Νέα Τοπικά Καρδάμυλα: Κοντά στην ολοκλήρωση οι μελέτες για το βιολογικό

Καρδάμυλα: Κοντά στην ολοκλήρωση οι μελέτες για το βιολογικό

9

 
Στο παρά πέντε βρίσκεται ο φάκελος για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στα Καρδάμυλα. Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας το σώμα κλήθηκε να ψηφίσει για την ανάθεση των μελετών σκοπιμότητας και οικονομικής βιωσιμότητας, προϋπολογισμού 1.500 ΕΥΡΩ η καθεμιά.
Η Δημοτική Αρχή βρήκε όμως αντίθετες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί η δεύτερη μελέτη λόγω του ότι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας… ξεχάστηκαν και βγήκαν από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας!
Καταρχήν η Φωτεινή Φαφαλιού από την ελάσσονα μειοψηφία καταψήφισε διότι τα 3.000 ΕΥΡΩ αφαιρούνται από το κονδύλι που είχε προϋπολογιστεί από το Τεχνικό πρόγραμμα για να γίνουν οι μελέτες του Ανοικτού Θεάτρου Καρδαμύλων.
Ο αρμόδιος υπάλληλος του Δήμου Κώστας Μπουλάς σημείωσε ότι οι μελέτες του Ανοικτού θεάτρου δεν κινδυνεύουν αφού το συνολικό κονδύλι των 37.200 ΕΥΡΩ δεν πρόκειται να απορροφηθεί μέσα στο 2005. Το ζήτημα είναι βέβαια τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για να ανατεθούν οι μελέτες και να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Μελιτζάνης αντίθετα υποστήριξε ότι οι μελέτες ήταν έτοιμες επί δικής του Δημαρχίας και κακώς γίνονται καινούργιες. Μάλιστα αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν η μελέτη σκοπιμότητας είναι αρνητική στο να γίνει η μονάδα.
Η ένταση που επικράτησε στη δεύτερη μελέτη, η οποία και καταψηφίστηκε λόγω συγκυριών με 3-4 ψήφους, έκανε τη μείονα αντιπολίτευση να αποχωρήσει. Έτσι δεν ακούστηκε το σχόλιο του Τάσου Ποδιά ότι αν πράγματι ήταν έτοιμες οι μελέτες τότε γιατί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη η αντιπολίτευση να τις καταθέσει;
Στην επίθεση Μελιτζάνη ο Νικόλας Μαρινάκης απάντησε λέγοντας ότι είναι εμφανή η αγωνία της αντιπολίτευσης να μην προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί χρόνιο αίτημα των Καρδαμύλων και θα μπορέσει να αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή, για το οποίο υπάρχει η δέσμευση από την Περιφέρεια ότι θα χρηματοδοτηθεί με 2,5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ.

του Θοδωρή Πυλιώτη, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ 21/9/05