Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος “Ναυμαχία” ΥΕΝ-ΠΑΣΟΚ για την ακτοπλοΐα

“Ναυμαχία” ΥΕΝ-ΠΑΣΟΚ για την ακτοπλοΐα

8

ΟΞΕΙΑ επίθεση στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος απέδωσε στα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης “σύγχυση και ασυνεννοησία”.


Η χθεσινή “ναυμαχία” (σ.σ. την Τρίτη) για την ακτοπλοΐα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε με αφορμή τη συνεδρίαση των συντονιστών του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Στη συνεδρίαση ένα από τα θέματα ήταν το “ακτοπλοϊκό ζήτημα”. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “η Ν.Δ. διαμορφώνει την πολιτική της ανάλογα με τα συμφέροντα”. Εντονα επικριτική ήταν στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών, του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου.


Η φετινή σεζόν ήταν η χειρότερη κατά γενική ομολογία τα τελευταία χρόνια. Φέτος είχαμε μια χρονιά η οποία είχε υψηλότερες επιδοτήσεις, ακριβότερα εισιτήρια και το χαμηλότερο ποτέ επίπεδο υπηρεσιών για τους πολίτες, για τους τουρίστες, για τους νησιώτες, είπε η κ. Διαμαντοπούλου.


Τα δέκα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κεφαλογιάννης μετά τη χαώδη κατάσταση του καλοκαιριού είναι απολύτως στον αέρα, δεν έχουν κανένα περιεχόμενο, είναι επαναλήψεις παλαιότερων μέτρων ή είναι απροετοίμαστες εξαγγελίες, πρόσθεσε.


Η κ. Διαμαντοπούλου προσδιόρισε ως “μεγάλο πρόβλημα στην ακτοπλοΐα” την ισορροπία ανάμεσα στο δημόσιο συμφέρον, την εξυπηρέτηση του πολίτη και τη λειτουργία του ανταγωνισμού. Αφού σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ με τον νόμο 2932/2001 προσπάθησε να ανοίξει την αγορά στον ανταγωνισμό και ταυτόχρονα να εξυπηρετήσει τους Έλληνες πολίτες, να εξασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, πρόσθεσε ότι ο ΥΕΝ βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση. Από τη μία υποστηρίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το νόμο του ΠΑΣΟΚ (2932/2001) για την ακτοπλοΐα ενώ από την άλλη δεν τον εφαρμόζει στη χώρα, “με αποτέλεσμα βέβαια όλα αυτά που είδαμε την περίοδο του καλοκαιριού” τόνισε.


Ο εισηγητής της ΚΤΕ ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Διαμαντίδης από την πλευρά του χαρακτήρισε τα μέτρα Κεφαλογιάννη ως “φούσκες” και τον υπουργό ως “εντολοδόχο των εφοπλιστών” και “υπουργό της πλωτής ταλαιπωρίας”.


Η επικεφαλής της Επιτροπής Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ελπίδα Τσουρή προειδοποίησε ότι “τα νησιά μας κινδυνεύουν να μείνουν από πλοία το χειμώνα” καθώς ούτε τα τακτικά δρομολόγια για τη νέα χρονιά δεν έχουν εγκριθεί ούτε και οι άγονες γραμμές.


Ο χώρος της ακτοπλοΐας είναι ένας χώρος που εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και στον οποίο μπορούν να συνυπάρξουν, οφείλουν να συνυπάρξουν, και η απελευθέρωση της αγοράς και η εξυπηρέτηση και η λειτουργία, η υγιής λειτουργία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, είπε η κ. Τσουρή και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ σύντομα θα είναι σε θέση να πασρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση προς αυτή τη κατεύθυνση.


Η απάντηση του ΥΕΝ


Απάντηση στις δηλώσεις των στελεχών του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ:


Με δήλωσή του αργά το απόγευμα ο ΥΕΝ Μανώλης Κεφαλογιάννης αντεπιτέθηκε “καλώντας” τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ “να συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους”. Οι αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών του μετά την πολύωρη σύσκεψη υπό τον κ. Παπανδρέου για τη ναυτιλία αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη συνεννόησης και την πλήρη σύγχυση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης και πρόσθεσε: “τα συμφέροντα, τα χρηματιστηριακά παιχνίδια, τα μονοπώλια στην ακτοπλοΐα είναι φαινόμενα που εξέθρεψε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και οι αμφιλεγόμενες επιλογές του. Παραπέμπουν δε στα έργα και τις ημέρες της τελευταίας 20ετίας”.


Τα προβλήματα της ακτοπλοΐας δεν λύνονται με πυροτεχνήματα, αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις, πρόσθεσε ο υπουργός και απαρίθμησε για μία ακόμη φορά τα δέκα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα για την ακτοπλοΐα, μεταξύ των οποίων είναι


– τα 3 δις. ευρώ του Χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ανάπτυξη των λιμανιών και τα κίνητρα για τη ναυπήγηση νεότευκτων πλοίων για την άγονη γραμμή,


-οι αυστηρές ποινές σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες ή ναυτικούς πράκτορες δεν ενημερώνουν έγκαιρα το επιβατηγό κοινό για τυχόν αλλαγές στα δρομολόγια.


– οι εξονυχιστικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την αξιοπλοΐα των πλοίων της ακτοπλοΐας.


– η μερική απελευθέρωση πέρα από τα λιμάνια Κύμης, Λαυρίου, Ραφήνας, Ελευσίνας και στο λιμάνι του Πειραιά.


– οι 5ετείς συμβάσεις δημόσιας υπηρεσίας στην άγονη γραμμή για την προσέλκυση νεότευκτων πλοίων στα νησιά της άγονης γραμμής, κ.α.


Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, κατέληξε η δήλωση του υπουργού, στη συντριπτική τους πλειοψηφία εξυπηρέτησαν άψογα το επιβατηγό κοινό. Πάνω από 5 εκατ. Έλληνες συμπολίτες μας και επισκέπτες μετακινήθηκαν με ασφάλεια μόνο από το λιμάνι του Πειραιά μέσα στο καλοκαίρι.


ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ, Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 21/9/2005