Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Συντονιστικό ΠΑΣΟΚ για τη Ναυτιλία

Συντονιστικό ΠΑΣΟΚ για τη Ναυτιλία

9

 “Το φιάσκο του καλοκαιριού προοιωνίζει δύσκολο χειμώνα για τα νησιά”, επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου την Τρίτη (20/9) για την ακτοπλοΐα, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή, με την ιδιότητα της Γραμματέα της αντίστοιχης Επιτροπής.


Υπογράμμισε ότι, επί 18 μήνες, η κυβέρνηση δηλώνει “ωσεί παρούσα” και εφαρμόζει την πολιτική της “μη πολιτικής”. Τα απαράδεκτα γεγονότα της τελευταίας περιόδου δεν ήταν “απρόβλεπτα”. “Είχαν προειδοποιήσει για αυτά οι νησιώτες, με τις κινητοποιήσεις τους πέρσι, άρα δεν υπάρχει δικαιολογία για την κυβέρνηση”, τόνισε.


Νωρίτερα, είχε συνεδριάσει το Συντονιστικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στη Βουλή, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, με θέμα την ακτοπλοΐα. Κατά τη διάρκεια της εισήγησής της, ανέλυσε την παρούσα κατάσταση και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Χαρακτήρισε αποσπασματικές και ανεπαρκείς τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και επεσήμανε τον κίνδυνο απομόνωσης των νησιών, αν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση, κάτι που είναι “ένα ορατό ενδεχόμενο”, όπως είπε.


Χαρακτήρισε το χώρο της ακτοπλοΐας, ως χώρο δημοσίου συμφέροντος, στον οποίο πρέπει να συνυπάρξει ο υγιής ανταγωνισμός των εταιριών, με την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες των νησιών, όρος απαραίτητος για την οικονομική και κοινωνική συνοχή της χώρας.


Τέλος, ανέλυσε τον προγραμματισμό της Επιτροπής Εμπορικής Ναυτιλίας, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων και, στη συνέχεια, η κοινωνική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Τόσο ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, όσο και η Γραμματέας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επεσήμαναν, ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται, στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., τέτοια δουλειά, σε βάθος, για τα θέματα της ακτοπλοΐας.