Αρχική Νέα Τοπικά Εγκαίνια νηπιακού σταθμού στην 96 ΑΔΤΕ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας- Διαμαρτυρίες...

Εγκαίνια νηπιακού σταθμού στην 96 ΑΔΤΕ από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας- Διαμαρτυρίες για σταθμούς δύο ταχυτήτων

7

 
Ένας σύγχρονος νηπιακός σταθμός που ανήκει στην Tαξιαρχία, λειτουργεί από αυτή τη χρονιά στα ΣΟΑ όπου ήδη φιλοξενεί 20 νήπια με δυνατότητα να εξυπηρετήσει 35.
Πρόκειται για τον 9ο νηπιακό σταθμό που εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, που νωρίτερα μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Νικόλαο Ντούβα εγκαινίασαν και στη Ρόδο.
“Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ήμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε τον Παιδικό σταθμό στη Χίο. Τιμούμε την οικογένεια των στελεχών μας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. υπουργός και ενώ λίγο νωρίτερα είχε κόψει την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με τη σύζυγο του αρχηγού ΓΕΣ κ. Ντούβα….

Σταθμοί δύο ταχυτήτων
Όμως η πολιτική αυτή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν έμεινε ασχολίαστη από το Νομάρχη Πολύδωρο Λαμπρινούδη που σημείωσε ότι είναι προκλητικό την ώρα που δεν ικανοποιούνται ανάλογα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας λόγο για σταθμούς δύο ταχυτήτων.
“…Ενώ λοιπόν διαμορφώνεται αυτή η κατάσταση βλέπουμε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιλεκτικά να ιδρύει κάποιους παιδικούς σταθμούς ανά την επικράτεια, κατά ένα τέτοιο τρόπο που θα έλεγα προκαλεί το κοινωνικό σύνολο. Διότι γιατί να μπορεί το παιδί του στρατιωτικού να έχει πρόσβαση σε ένα σύγχρονο παιδικό σταθμό και να μην μπορεί το παιδί του οικοδόμου; Κατά την άποψή, μου αυτή η διαδικασία με λύπη μου το λέω, έχει κάποιες ρατσιστικές θέσεις και απόψεις”, τόνισε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
“Τι είναι εκείνο που ενοχλεί; ο στρατός φτιάχνει ορισμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς για να καλυφθούν οι ανάγκες, κάτι που πρέπει να μας ενδιαφέρει και να το επικροτούμε αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μπαίνει σε αυτή τη βάση, άλλη πολιτική από το στρατό και άλλη από τους άλλους”, σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής Χίου Γιάννης Πίττας, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί τα 300 ΕΥΡΩ που όπως είπε είναι τα δίδακτρα σε έναν παιδικό σταθμό δεν επιβαρύνουν το ίδιο έναν άλλο εργαζόμενο.