Αρχική Νέα Τοπικά Τρυπατέ: Παραμένει στο στρατό ο χώρος…μέχρι να λυθεί το ιδιοκτησιακό

Τρυπατέ: Παραμένει στο στρατό ο χώρος…μέχρι να λυθεί το ιδιοκτησιακό

45

 
Μπορεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να ερχόταν να κόψει την κορδέλα στο νηπιακό σταθμό της 96 ΑΔΤΕ και εν συνεχεία να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Καρδαμύλων, για τη μετατροπή του τάγματος στα Καρδάμυλα σε Κέντρο Νεοσυλέκτων, αλλά πριν τις τιμές δέχθηκε τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Τρυπατέ.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του αερολιμενάρχη στο αεροδρόμιο και με την πίεση του χρόνου, λόγω του ότι είχαν ήδη καθυστερήσει τα εγκαίνια, βρέθηκε η λύση να ανακοινωθεί η συνέχιση της χρήσης του χώρου από τον ελληνικό στρατό αφού συνεχίζει να “είναι εντεταγμένο στα  σχέδια του ελληνικού στρατού”.
Μην ανοίγοντας συζήτηση για το πρωτόκολλο παράδοσης- παραλαβής ο κ. Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος από τη μια προστάτευσε τα στελέχη του ελληνικού στρατού και από την άλλη δεν έκανε λόγο για το ιδιοκτησιακό.
“Πριν 10 ημέρες ξέραμε ότι δόθηκε σε μια συντεχνία σήμερα τι αλλάζει;”, ρωτήσαμε τον κ. υπουργό που απάντησε: “Όχι δεν δόθηκε πουθενά, απλά έγινε μια εισήγηση η οποία όμως δεν είναι σύμφωνη με τα σχέδια του ΓΕΣ και το στρατόπεδο δεν αποδεσμεύεται. Δεν εγκρίνεται η αποδέσμευσή του.
Δηλαδή η διαδικασία παράδοσης- παραλαβής είναι άκυρη, ακολούθησε νέα ερώτηση : “Δεν έχει γίνει διαδικασία παράδοσης- παραλαβής, ουδέποτε έγινε διότι ουδέποτε έφθασε το θέμα να εγκριθεί τελικά από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.
Ικανοποιημένος από τη λύση πρέπει να έμεινε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Πίττας, που στη Λαϊκή Συνέλευση των Καρυών είχε βιαστεί να κάνει λόγο για ακύρωση του πρωτοκόλλου. 
Το αίτημα φάνηκε στη Λαϊκή Συνέλευση ότι ικανοποιεί τους κατοίκους, σχολίασε η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή που σημείωσε ότι “ο υπουργός δεν απάντησε στο αίτημα, προκειμένου να δεσμευθεί εγγράφως ότι αμέσως μόλις αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς η συγκεκριμένη έκταση θα παραχωρηθεί στο δημόσιο ή στην ΤΟΑ”, θέτοντας στην ουσία και την πρόταση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα πρέπει να ξεχάσει το θέμα.
Ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης σχολίασε εξάλλου ότι ακόμη και να βεβαιωθεί ότι η έκταση έχει περάσει στους ξυλουργούς πρέπει είτε με απαλλοτρίωση είτε με μίσθωση να περιέλθει προς χρήση στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ικανοποιημένος από την πρώτη φάση δήλωσε ο Δήμαρχος Ομηρούπολης Δημήτρης Παπαληός. “Στην αρχή συζητήθηκε να γίνει παράταση της επίταξης, κάτι που εγώ δεν δέχτηκα και ζήτησα να συζητηθεί αν ισχύει ή όχι το πρωτόκολλο παράδοσης. Σαν πρώτη φάση είναι αρκετό, νομίζω ότι υποχρεώνει τους πάντες να ανοίξουν ένα διάλογο”, τόνισε ο κ. Παπαληός.