Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Τσουρή για το στρατόπεδο του Τρυπατέ

Ερώτηση Τσουρή για το στρατόπεδο του Τρυπατέ

5


Ερώτηση και Αίτηση για την Κατάθεση Εγγράφων υπέβαλλε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το “Ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης του Αγίου Ιωάννη Καρυών Χίου”.
Συγκεκριμένα στην ερώτησή της η κα Ελπίδα Τσουρή αναφέρει:

“Ανάστατη είναι η κοινωνία της Χίου και ειδικότερα η τοπική κοινωνία του Δημοτικού Διαμερίσματος  Καρυών Δήμου Ομηρούπολης, με τις εξελίξεις που ακολούθησαν την μετεγκατάσταση του 3ου ΕΤΕΘ.


Στις 14 Μαρτίου του 1984 υπογράφηκε πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής έκτασης 46.708 τ.μ. στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Τρυπατέ Καρυών, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, εκπρόσωπο της Συντεχνίας Ξυλουργών και εκπρόσωπο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρυών.


Στις 23 Μαίου 2005 κοινοποιείται στην 96 ΑΔΤΕ έγγραφο με το οποίο αίρεται η επίταξη της εν λόγω περιοχής και ζητά από το 30 ΕΤΕΘ να παραδώσει με πρωτόκολλο την κατεχόμενη έκταση στον ιδιοκτήτη και να υποβάλλει αντίγραφα των πρωτοκόλλων στους αποδέκτες, που προβλέπονται από το Παράρτημα “Α” του Πα. Δ 9-25/2002/ΓΕΣ/ΔΥΠΟ.


Στις 25 Αυγούστου 2005 υπογράφεται πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής της παραπάνω έκτασης, ανάμεσα στην Επιτροπή του 30υ ΕΤΕΘ και Επιτροπή της Συντεχνίας Ξυλουργών.


Στις 21 Σεπτεμβρίου 2005, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την επίσκεψή του στη Χίο, δήλωνε, ότι δεν υπάρχει διαδικασία παράδοσης του Στρατοπέδου και ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να εγκρίνει το πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός


1. Γιατί απέκρυψε ο κ. Υπουργός τη διαδικασία της άρσης της επίταξης;
2. Με ποια αιτιολογία παρακάμπτεται το έγγραφο της 23ης Μαΐου 2005, με το οποίο ζητείται η άρση της επίταξης της περιοχής;                         
3. Ποιες θα είναι οι ενέργειες του Υπουργείου για τη συγκεκριμένη περιοχή;
4. Θα αποδεσμεύσει ή όχι τη συγκεκριμένη έκταση και με ποια διαδικασία;
5. Ζητείται η κατάθεση του εγγράφου: Παράρτημα “Α” του Πα. Δ 9-25/2002/ΓΕΣ/ΔΥΠΟ.
6. Ζητείται η κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων για το θέμα της επίταξης και της άρσης της επίταξης της περιοχής του Τρυπατέ.”.