Αρχική Νέα Τοπικά Παυλόπουλος: Δημιουργούνται πέντε “υπερπεριφέρειες”

Παυλόπουλος: Δημιουργούνται πέντε “υπερπεριφέρειες”

8

Συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και συζήτησαν για τη δημιουργία των πέντε “υπερπεριφερειών” που προωθεί η κυβέρνηση ενόψει του Δ’ΚΠΣ.    Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι εντός 15 ημερών θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο, καθώς οι πέντε αυτές περιφέρειες θα διαχειριστούν σημαντικούς πόρους από το Δ’ΚΠΣ, ενώ, όπως είπε, δεν θίγονται οι 13 διοικητικές περιφέρειες.    Ο Υπουργός ανέφερε ότι για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων θα πρέπει να ενισχυθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.


    Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα για αλλαγές περιφερειαρχών, είπε “ποιός είπε τέτοιο πράγμα;”.    Σε άλλη ερώτηση για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου από την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, ο υπουργός Εσωτερικών συνεχάρη την εθνική ομάδα, είπε πως οι πολιτικοί αντί να κλέβουν από τη δόξα θα πρέπει να βγάζουν συμπεράσματα και το μήνυμα που έστειλε η Εθνική είναι ότι τα μεγάλα πράγματα κατακτώνται με συλλογική προσπάθεια.


    Η κυβέρνηση, ανέφερε απαντώντας σε συναφή ερώτηση, δεν αρνείται να δεχθεί προτάσεις, αλλά η αντιπολίτευση δεν κάνει προτάσεις.-

Πηγή: ΑΠΕ