Αρχική Νέα Τοπικά 10η Συνάντηση εκλεγμένων γυναικών στα Χανιά

10η Συνάντηση εκλεγμένων γυναικών στα Χανιά

4

 
Ξεκινά την Πέμπτη και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή (29/9- 2/10) στα Χανιά η Συνάντηση των εκλεγμένων γυναικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πρόκειται για το 10ο κατά σειρά Πανελλήνιο Συνέδριο (το περσινό είχε γίνει στη Χίο- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) που ξεκινά με επιμορφωτική ημερίδα την Πέμπτη και έχει ως θέμα τις “Κοινωνικές δομές της Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη των γυναικών”.
Στη συνέχεια θα γίνει η κήρυξη των εργασιών του Συνεδρίου με θέμα: “Ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου”.
Να σημειώσουμε πάντως ότι το θέμα του συνεδρίου μπορεί να πέρασε ομόφωνα στα περισσότερα συμβούλια σχετικά με την εκπροσώπηση και των αιρετών γυναικών από το νομό μας, όμως ένα πολύ σωστό προβληματισμό έθεσε η δ.σ. στο Δήμο Καρδαμύλων Φωτεινή Φαφαλιού.
Η κα Φαφαλιού επισήμανε ότι τουλάχιστον στο δικό τους Δήμο οι αιρετές γυναίκες δεν είχαν δουλέψει πέρυσι για την προετοιμασία εκείνης της Συνάντησης. Ζήτησε έτσι να υπάρξει δέσμευση ότι στα Χανιά της Κρήτης, τώρα που τουλάχιστον από τα Καρδάμυλα δηλώνουν όλες συμμετοχή, να φροντίσουν να έχουν ετοιμάσει και την παρέμβαση τους.
“Αν είναι να πάνε μόνο για διακοπές, εγώ καταψηφίζω”, είπε η κα Φαφαλιού (η ίδια δεν θα πάει) την οποία και ελπίζουμε να την διαψεύσουν οι συναδέλφισσές της.


Θ. ΠΥΛ.