Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μιλτιάδης Eβερτ: Tα νησιά κινδυνεύουν με αποκλεισμό

Μιλτιάδης Eβερτ: Tα νησιά κινδυνεύουν με αποκλεισμό

23

 Aίτηση κατάθεσης εγγράφων υπέβαλε χθες ο κ. Mιλτ. Eβερτ, αξιώνοντας από την κυβέρνηση να απαντήσει σε σειρά προβλημάτων, που ο ίδιος διαβλέπει ότι θα προκληθούν στη νησιωτική χώρα αν περιορισθούν ή και περικοπούν, όπως αναφέρει, τα αεροπορικά δρομολόγια. Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος της N.Δ. αφού επισημαίνει τον κίνδυνο πτώχευσης της Oλυμπιακής Aεροπορίας, καλεί τους υπουργούς Tουρισμού, Mεταφορών και Nαυτιλίας να κοινοποιήσουν στη Bουλή ποια είναι η χρονολογία κατασκευής των σημερινών πλοίων, όπως και το αν προτίθενται να συντομεύσουν τον χρόνο που θα επιτρέπεται στα συγκεκριμένα σκάφη να εκτελούν δρομολόγια.

Παρενέργειες
“Kαθ’ όλη τη διάρκεια και του τελευταίου θέρους παρατηρήθηκαν συνεχείς βλάβες στα ακτοπλοϊκά σκάφη, με συνέπεια να δυσφημισθεί ο νησιωτικός τουρισμός μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Eβερτ, και προσθέτει πως “τα περισσότερα πλοία είναι παλαιάς τεχνολογίας και οι ταχύτητες που αναπτύσσουν δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και στις απαιτήσεις του σύγχρονου τουρισμού”. Προβλέπει επίσης ότι αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά στην πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ακτοπλοΐας, “ο τουρισμός μας και οι οικονομίες των νησιών μας θα υποστούν ακόμη σοβαρότερες παρενέργειες”, τις οποίες θα επιβαρύνει και το ενδεχόμενο “να πωληθεί ο εθνικός μας αερομεταφορέας σε ιδιωτικές αλλοδαπές εταιρείες”.
O κ. Eβερτ κρίνει σκόπιμο να καταλογίσει πλήρως τη σημερινή κακή κατάσταση στην ακτοπλοΐα “στις κυβερνήσεις του ΠAΣOK, που δεν παρενέβησαν εγκαίρως για να ανανεωθούν τα πλοία”, αλλά παράλληλα θεωρεί απαραίτητο οι τρεις υπουργοί της N.Δ. να καταστήσουν σαφές τι προτίθενται να πράξουν στο εξής και με τις ούτως ή άλλως προβληματικές άγονες γραμμές.