Αρχική Νέα Τοπικά Ικανοποίηση Νομαρχίας για το έργο βιολογικού καθαρισμού στα Αρμόλια

Ικανοποίηση Νομαρχίας για το έργο βιολογικού καθαρισμού στα Αρμόλια

11

 Ένα έργο ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων στον οικισμό των Αρμολίων, ολοκληρώθηκε και τίθεται σε λειτουργία. Πρόκειται για τη Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού, η οποία εξυπηρετεί τον οικισμό των Αρμολίων και το παρακείμενο στρατόπεδο της 96 ΤΥΠΕΘ.
Το έργο υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, μετά από αίτημα των κατοίκων των Αρμολίων. Για την υλοποίηση του υπογράφηκε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Ν.Α.Χίου, του Δήμου Μαστιχοχωρίων και της ΔΕΥΑΧ, συνολικού ύψους 120.000 €, στην οποία η Ν.Α.Χίου συμμετείχε με 70.000 €.
Συγκεκριμένα έγινε προμήθεια και εγκατάσταση μονάδας βιολογικού καθαρισμού δυναμικότητας 600 μονάδων, ο οποίος συνδέεται στα υπάρχοντα δίκτυα αποχέτευσης τόσο του Οικισμού όσο και του παρακείμενου στρατοπέδου. Έτσι τίθεται τέρμα στην δυσάρεστη κατάσταση της ανεξέλεγκτης διάθεσης των λυμάτων της περιοχής, η οποία υποβάθμιζε την κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, εγκυμονώντας, εκτός των άλλων, κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Το έργο λειτουργεί ήδη σε σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο του Στρατοπέδου του 96 ΤΥΠΕΘ και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώνεται η σύνδεση με το δίκτυο του οικισμού με ευθύνη του Δ. Μαστιχοχωρίων.
Για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, το έργο έχει πιλοτική διάσταση, αφού εξετάζεται η δυνατότητα εγκατάστασης αντίστοιχων Μονάδων Βιολογικού Καθαρισμού, σε οικισμούς του Νομού μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, και συγκεκριμένα σε Λαγκάδα, Αγία Φωτιά, Λιθί και Κώμη.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ