Αρχική Νέα Τοπικά Στοιχεία για προσλήψεις ζητά η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή

Στοιχεία για προσλήψεις ζητά η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή

6


Ενημέρωση για τις προσλήψεις σε θέσεις τεχνικών συμβούλων σε Δήμους και στη Νομαρχία Χίου ζητά η βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή, που σε αίτησή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών τονίζει ότι “πληροφορίες αναφέρουν αδιαφανείς προσλήψεις…”.
Συγκεκριμένα ζητά:
* Κατάλογο ονομάτων των προσληφθέντων τεχνικών συμβούλων στους Δήμους και τη Νομαρχία της Χίου
* Αντίγραφο της προκήρυξης και της διαδικασίας, καθώς και  τα μόρια που συγκέντρωσε ο κάθε υποψήφιος.
* Έγγραφο σχετικά με το ακριβές ύψος των αποδοχών των τεχνικών συμβούλων
* Έγγραφο που να εξηγεί και να δικαιολογεί τις συγκεκριμένες ανάγκες που καλύπτουν οι συγκεκριμένοι τεχνικοί σύμβουλοι
* Τις δημοσιεύσεις για την προκήρυξη πρόσληψης και τα αποτελέσματα αυτής
* Τον πλήρη κατάλογο των υποψηφίων για τις παραπάνω θέσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 3 άτομα που προσλήφθηκαν με τρίμηνες συμβάσεις ως τεχνικοί σύμβουλοι στο πρόγραμμα ΠΕΠ και άλλοι 5 με ετήσια στα πλαίσια του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, η πλειοψηφία των οποίων είναι συγγενικά πρόσωπα στελεχών της ΝΔ στη Χίο.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Χίου κα Στέλλα Μικάδη, μας απάντησε ότι υπεύθυνη για τις προσλήψεις ήταν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και σε αυτήν πρέπει να απευθυνθούμε για περισσότερες πληροφορίες.
Σχολίασε εξάλλου (ως απλός πολίτης και όχι με την ιδιότητα του κομματικού στελέχους) ότι πράγματι τυγχάνει να προσλήφθηκε με τρίμηνη σύμβαση και ο γιος της, ο οποίος διαθέτει τεχνικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη όπου και εργάζεται μόνιμα. “Μέσα στα πλαίσια αυτά κατέθεσε αίτηση για το σχετικό πρόγραμμα και τίποτα περισσότερο”, μας απάντησε η κα Μικέδη.

Θοδωρής Πυλιώτης