Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Μουσική: ΚΩΣΤΗ ΖΕΥΓΑΔΕΛΛΗ, “ο άλλος”

Μουσική: ΚΩΣΤΗ ΖΕΥΓΑΔΕΛΛΗ, “ο άλλος”

85

 
ΚΩΣΤΗ ΖΕΥΓΑΔΕΛΛΗ
” ο άλλος “
ORIGINAL SOUNDTRACK    Ο Κωστής Ζευγαδέλλης, γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Κλασική Κιθάρα και στα Θεωρητικά, παρακολούθησε επίσης μαθήματα μουσικής για θέατρο και κινηματογράφο.
Το 1996 απέσπασε το Βραβείο μουσικής στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το 1997 το κρατικό βραβείο μουσικής του Υπουργείου Πολιτισμού για την ταινία: “ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” του Π. Μαρούλη.

Σε CD κυοφορούν τα soundtracks:
“ΤΟ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΛΑΡΟΥ”(Lyra)
” ΒΕΝΤΕΤΑ “(Eros music) .
“ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ” (Nitro music).
Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές. Έχει συνθέσει διάφορα έργα κλασικής μουσικής, τραγούδια, καθώς και πρωτότυπη μουσική για κινηματογράφο, ντοκιμαντέρ, θέατρο, τηλεόραση και διαφήμιση.
Ενδεικτικά: “ΙΣΜΑΗΛ” του Γ. Ζαφείρη, “ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ”, “ΦΩΚΙΔΑ” του Α. Αντωνόπουλου , “ΗΠΕΙΡΟΣ Αρχέγονος Ελλάς” της Μαίρης Χατζημιχάλη Παπαλιού, “ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΑ” του Νίκου Γραμματικού “STANDUP COMEDY”, “ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ” ’’ΑΙΓΑΙΟ μέσα από τα λόγια ξένων ποιητών’’  της Λουκίας Ρικάκη.” ΤΟ ΦΤΕΡΟΥΓΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΛΑΡΟΥ “, ” ΒΕΝΤΕΤΑ ” του Γ. Κορδέλλα.
2004. συμμετέχει στο cd “ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΩ” Δεκαεννέα συνθέτες μελοποιούν Κωστή Παλαμά (Κακή φωτιά, τραγούδι Μαρία Σπυροπούλου) & γράφει την μουσική στο θεατρικό έργο “Η μέρα πεθαίνει το βράδυ” του Χοσέ Ριβέρα από τον θεατρικό όμιλο “ΣΧΕΔΙΑ”.
www.zevgadelis.gr

    Η Γιώτα Βασιλακοπούλου γεννήθηκε στο Αίγιο Αχαΐας και σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Εργάστηκε για λίγο στο πολιτιστικό ρεπορτάζ της Απογευματινής. Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί και έχουν κυκλοφορήσει σε δίσκο, από τους συνθέτες Μίλτο Πασχαλίδη, Νίκο Πιτλόγλου, Γιάννη Νικολάου, Κώστα Αθυρίδη, Ηλία Μακρίδη, Κωστή Ζευγαδέλλη. Τραγούδια της έχουν ερμηνεύσει η Γλυκερία, η Ελένη Πέτα, η Δώρα Πετρίδη, ο Βασίλης Καζούλης, ο Γιάννης Νικολάου, ο Ηλίας Μακρίδης,  η Γεωργία Βεληβασάκη, η Σοφία Τσέρου, η Καλλιόπη Βέττα. Συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Μίμη Κουγιουμτζή στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης “Μια φορά κι ένα λεπτό” σε μουσική του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου. Επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Περιβολάκι το παραμύθι της ζωγράφου Χάρις Τσεκούρα “Το κάλεσμα της Άνοιξης”, που συνοδεύεται από το ομότιτλο CD με τραγούδια  σε στίχους της και μουσική του Νίκου Πιτλόγλου. Το 2000 κέρδισε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού στο Διαγωνισμό Λαϊκού Τραγουδιού Τσιτσάνεια, με το τραγούδι “Στερνό τσιγάρο” σε μουσική Νίκου Πιτλόγλου. Έχει συνεργαστεί με τη σκηνοθέτη Λουκία Ρικάκη στα ντοκιμαντέρ “Λόγια της σιωπής”, “Το Αιγαίο μέσα από τα λόγια των ποιητών”, γράφοντας τους στίχους για τα τραγούδια των τίτλων, σε μουσική του Κωστή Ζευγαδέλλη.