Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Επίσκεψη στην Κύπρο του Αρ. Παυλίδη για το πρόγραμμα “Αιγαίο- Θράκη- Κύπρος”

Επίσκεψη στην Κύπρο του Αρ. Παυλίδη για το πρόγραμμα “Αιγαίο- Θράκη- Κύπρος”

5

 

Ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης, ευρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συζητήσει με την Κυπριακή Κυβέρνηση την αναδιάρθρωση του προγράμματος “ΘΡΑΚΗ – ΑΙΓΑΙΟ – ΚΥΠΡΟΣ” υπό το φως της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.
Ο κ. υπουργός έγινε δεκτός μετά την άφιξή του από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσο Παπαδόπουλο. Την Παρασκευή συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών κ. Γ. Ιακώβου και Οικονομικών κ. Μιχ. Σαρρή κυρίως υπεύθυνο για θέματα Ε.Ε. οικονομικού χαρακτήρα.
Ηδη το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει προτείνει τη συνεργασία στον κύκλο των αρμοδιοτήτων τις αντίστοιχες Κυπριακές αρχές για την αξιοποίηση του Διακρατικού προγράμματος INTERREG.
Ο κ. Παυλίδης συμμετείχε εξάλλου με τον Κύπριο υπουργό Εμπορίου-Τουρισμού σε εκδήλωση που οργανώθηκε επ΄ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στην περιοχή Πάφου πόλη Χρυσοχούς.
Κατά την ομιλία του παρουσίασε τις δυνατότητες για την τουριστική νησιωτική στα πλαίσια της Ε.Ε.
Ο κ. Α. Παυλίδης επιστρέφει το Σάββατο και μεταβαίνει στη Σάμο για να κηρύξει την έναρξη των 19ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου.
Την Κυριάκη θα μεταβεί στη Ρόδο για να παρακολουθήσει τουρνουά μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο “ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ” η επέκταση του οποίου χρηματοδοτείται από το υπουργείο Αιγαίου.