Αρχική Νέα Τοπικά ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: ζητούν πλήρη ενημέρωση των πολιτών από τη ΔΕΥΑΧ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: ζητούν πλήρη ενημέρωση των πολιτών από τη ΔΕΥΑΧ

8

 Μέσω των ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ήρθε προς συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ το ζήτημα της πρότασης για συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης για τη μελέτη του υδραργύρου.
Μια πρόταση που ενώ άρχισε να συζητείται από τον Αύγουστο εντούτοις δεν ήταν εγγεγραμμένο στην ημερήσια διάταξη.
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ έθεσαν έντονα το ζήτημα της ελλιπής ενημέρωσης, τόσο σε επίπεδο μελετών για το θέμα του υδραργύρου όσο και στο θέμα των μετρήσεων- αναλύσεων που πραγματικά η ΔΕΥΑΧ θα έπρεπε να ενημερώνει απευθείας τους πολίτες, υπεύθυνα και τουλάχιστον με την τακτικότητα που αποστέλλει τους λογαριασμούς του νερού.
Εκπροσωπώντας την επιτροπή η Ρούλα Κωσταρή σημείωσε ότι η ΔΕΥΑΧ όφειλε να είχε συστηματικές δειγματοληψίες του νερού από όλες τις γεωτρήσεις και τις πηγές από τις οποίες υδρεύεται η πόλη, αλλά και σαφή ενημέρωση για τους λόγους που απορρίπτεται ή εγκρίνεται κάποια συνεργασία με Πανεπιστήμια (σχετικά με τις μελέτες) από την ώρα που το θέμα άπτεται του νερού βασικού συστατικού της ίδιας της ζωής όλων μας.
“Εμείς σαν πολίτες πριν από όλα θέλουμε τη ζωή και χωρίς νερό ζωή δεν υπάρχει”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αυστηρή κριτική δέχτηκε ο κ. Φυτούσης από τους εκπροσώπους της μελιζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, Πάνο Αναγνώστου και Μιχάλη Σφυράκη αντίστοιχα.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Μιχάλης Φυτούσης, σημείωσε ότι ως ΔΕΥΑΧ ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σε ότι αφορά τις μελέτες, υπάρχει αυτή της Εθνικής Σχολής Δημόσιας η οποία παραδόθηκε το 2004 και είναι πληρέστερη σχετικά με την παρουσία του υδραργύρου.
Όλα αυτά όμως δεν αφαιρούν την υποχρέωση του προέδρου να ενημερώσει εγκαίρως το σώμα, το οποίο και οφείλει να αποφασίσει για το τι στάση θα προκριθεί.
Στα αιτήματα για άμεση ενημέρωση των πολιτών ο κ. Φυτούσης δεσμεύτηκε ότι θα τοποθετηθεί πίνακας ανακοινώσεων στη ΔΕΥΑΧ όπου θα τοποθετούνται όλες οι ανακοινώσεις που έχουν σχέση με την ποιότητα του νερού, όπως και ειδικές προθήκες στις δημοτικές βρύσες από όπου παίρνουν νερό οι δημότες έτσι ώστε να ανακοινώνονται οι μετρήσεις στο νερό,ε νώ διαβεβαίωσε ότι οι πηγές του πόσιμου νερού δεν είχαν κανένα πρόβλημα.

Εν των μεταξύ αναβλήθηκε η συζήτηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ επί του ισολογισμού, μετά την ένσταση από πλευράς αντιπολίτευσης ότι αυτός δεν ήταν αναλυτικός.