Αρχική Νέα Τοπικά Προσπάθεια υποβάθμισης θέματος με “γαλάζια παιδιά” από υφυπουργό Εθνικής Αμυνας

Προσπάθεια υποβάθμισης θέματος με “γαλάζια παιδιά” από υφυπουργό Εθνικής Αμυνας

5

 

Προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα των καταγγελιών για προσλήψεις στην Περιφέρεια, μέσω της ανάθεσης των θέσεων τεχνικών συμβούλων σε “γαλάζια παιδιά” έκανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Καταρχήν προσπάθησε να αναδείξει το “βαθύτατο κομματικό κράτος” του είχε αφήσει το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο βουλευτής κ. Γιάννης Πίττας λέγοντας ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση λέγοντας ότι “κάνουν σήμερα κριτική, αυτοί που έχουν γεμίσει φαυλοκρατικά το δημόσιο” και φωνάζοντας “αιδώς Αργείοι”.

Στην ερώτηση αν στο όνομα της αλλαγής των ποσοστών στο δημόσιο θα πρέπει να αποδεχόμαστε αυτή την πρακτική, ο κ. Μιχαλολιάκος κινήθηκε διπλωματικά λέγοντας ότι φυσικά και δεν χωρά συμψηφισμός, το να μεγεθύνουμε όμως το μείζον αυτό είναι λάθος και επανήλθε λέγοντας ότι ίσως να είναι και ένα θέμα που να μην υπάρχει, ζητώντας… αυτοσυγκράτηση από τον τύπο, προσθέτοντας όμως ότι .όλα όσα είναι εκτός νόμου θα εντοπιστούν και ειδικά φαινόμενα των μικρομεσαίων στελεχών
“Γίνεται γενναία προσπάθεια να υποστηρίξουμε την αξιοκρατία”, σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος, χωρίς πάντως να πείσει πως με την τακτική της περιβόητης συνέντευξης η σκέψη δεν είναι πως θα αποκατασταθούν οι “αδικίες” για τα “γαλάζια παιδιά”.
Κατά τα άλλα ο κ. Μιχαλολιάκος στο θέμα του στρατοπέδου Τρυπατέ παραδέχτηκε ότι πήραν αυτή την απόφαση έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει κοινωνική συναίνεση (κάτι που δεν θέλησε να το αποδεχθεί ο κ. υπουργός στην ευθεία ερώτηση που του θέσαμε). Συνεχίζεται η επίταξη σημείωσε μέχρι τοπική κοινωνία, κεντρική εξουσία να βρούμε μια λύση.

Σε ερώτηση για την έναρξη τη Δευτέρα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Τουρκία, τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι υπέρ της βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, διότι αυτό θα αποδειχθεί ωφέλιμο και για τους δύο λαούς, ενώ σημείωσε ότι για να έχει ελπίδα καλής ενταξιακής πορείας θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κύπρο.
Σήμερα Σάββατο ο κ. Μιχαλολιάκος θα επισκεφθεί το φυλάκιο στο νησάκι Παναγιά Οινουσσών και θα παραμείνει στη Χίο μέχρι την Κυριακή.