Αρχική Νέα Τοπικά Σύλλογος ΑΜΕΑ για τα προβλήματα στο λεωφορειάκι και όχι μόνο

Σύλλογος ΑΜΕΑ για τα προβλήματα στο λεωφορειάκι και όχι μόνο

11

Έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τους επιφανείς ιδιώτες της Χίου απευθύνει ο Σύλλογος ΑΜΕΑ για την άμεση αντικατάσταση του πούλμαν που μεταφέρει 25 άτομα με ειδικές ανάγκες, επί καθημερινή βάση, στα εργαστήρια του Συλλόγου, που στεγάζονται στον Κοφινά.
Το σημερινό λεωφορείο ανήκει στο Σύλλογο, όμως η λειτουργία του έχει ξεπεράσει τα 15 χρόνια με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η αντικατάστασή του, καθώς δημιουργούνται συνεχώς τεχνικά προβλήματα που φέρουν σε κίνδυνο την ασφαλή μεταφορά των παιδιών.
“Συνεχώς παθαίνει ζημιές, με αποτέλεσμα να φοβόμαστε να πραγματοποιούμε τα δρομολόγια. Πολλά παιδιά μένουν και στα χωριά και αν δεν τα μεταφέρουμε εμείς δεν μπορούν να έρθουν στα εργαστήρια. Η μονάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς το λεωφορείο. Τουλάχιστον 3.000 ευρώ μας φεύγουν κάθε μήνα σε ζημιές”, τόνισε στον “π” ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Πέτρος Τζούμας.
Αν και μέχρι στιγμής ο Σύλλογος έχει κάνει τρεις αιτήσεις για την παραχώρηση νέου λεωφορείου από την “Ολυμπιακά Ακίνητα” Α.Ε, δεν έχει φθάσει καμία επίσημη νεότερη ενημέρωση.
“Γνωρίζουμε ότι η “προίκα” των Ολυμπιακών μοιράζεται σε διάφορους Συλλόγους, αλλά υπάρχουν και πολλά αδιάθετα λεωφορεία που δεν χρησιμοποιούνται ακόμα. Εμείς το χρειαζόμαστε άμεσα. Αν μας το δώσουν και από αύριο θα το χρησιμοποιήσουμε”, υποστήριξε ο κ. Τζούμας.

Ο ΟΑΕΔ αποθαρρύνει τους εργοδότες
Ο Σύλλογος αντιμετωπίζει πρόβλημα και στο θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των παιδιών. Αν και μαθαίνουν κάποια τέχνη στα εργαστήρια, αποκτούν εμπειρία και μπορούν να δουλέψουν αργότερα σε μικροβιοτεχνίες, Με το δέλεαρ των ενισχύσεων που παρέχει ο ΟΑΕΔ από το πρόγραμμα “Νέων Θέσεων Εργασίας” στους εργοδότες, καθυστερεί πάνω από 9 μήνες την απόδοση των ενισχύσεων στις επιχειρήσεις. Έτσι οι εργοδότες αποθαρρύνονται να προσλαμβάνουν άτομα με ειδικές ανάγκες, αδυνατώντας να καταβάλουν άμεσα το μισθό τους.
“Με την επιδότηση του ΟΑΕΔ ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τα παιδιά. Όταν όμως το ΟΑΕΔ αργεί τόσο πολύ να τους επιχορηγήσει, αποθαρρύνονται οι εργοδότες, με αποτέλεσμα να μην θέλουν να τους απασχολήσουν”, εξήγησε ο κ. Π. Τζούμας

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, 22/9/95