Αρχική Νέα Τοπικά Παράρτημα ελληνικής εταιρείας αυτιστικών ατόμων: ο “καιάδας” έχει καταργηθεί…

Παράρτημα ελληνικής εταιρείας αυτιστικών ατόμων: ο “καιάδας” έχει καταργηθεί…

5

 Οι δηλώσεις του προεδρείου του συλλόγου προκάλεσαν την αντίδραση τόσο από το προσωπικό στην μονάδα του Κοφινά αλλά και από το παράρτημα Χίου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, ανακοίνωση του οποίου και δημοσιεύουμε στη συνέχεια..


Πιστεύαμε ότι “ο καιάδας” έχει καταργηθεί στην εποχή μας και απορούμε πως γονείς Ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι περισσότερο ρατσιστές από τους ρατσιστές και ευθέως υποδεικνύουν ότι παίρνουν την ευθύνη να διαχωρίσουν τα παιδιά σε επίπεδα και κατηγορίες.
Όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και είναι απάνθρωπο και άδικο να δημιουργείται ένα σχολείο μόνο για τις σχετικά “εύκολες περιπτώσεις” και τις πιο “δύσκολες” να τις αποκλείουμε!
Όλο το προσωπικό (εκπαιδευτικό και μη) στον Κοφινά- Μονάδα προεπαγγελματικής & επαγγελματικής κατάρτισης Α.με.Α. είναι αξιόλογα άτομα με πτυχία και σπουδές, είναι χρόνια κοντά στα παιδιά και στα σχολεία και στις κατασκηνώσεις, προσφέροντας ακόμα και εθελοντική εργασία! Ανάλογα με τις ικανότητες των παιδιών τα απασχολούν στα διάφορα εργαστήρια και αγωνίζονται και προσπαθούν ακόμα και για τις ποιο δύσκολες περιπτώσεις γιατί… “δεν σπουδάσαμε μόνο για τα εύκολα αλλά και για τα δύσκολα, και όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του” λένε οι ίδιοι οι εκπαιδευτές.
Οι ειδικοί λένε ότι τα παιδιά με διαφορετικές δυσκολίες πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους έτσι ώστε να δημιουργούνται σχέσεις φροντίδας και στοργής. Στα υπερσύγχρονα σχολεία συναυλίζονται με τα “κανονικά παιδιά” ώστε κι’ αυτά να αποκτήσουν παιδεία και να τα αντιμετωπίζουν σαν κομμάτι της Κοινωνίας με ευαισθησία και αγάπη. Αν σας ενδιαφέρει λοιπόν πραγματικά δεν πρέπει να φτιάχνουμε σχολεία μόνο για λίγους και να προκαλούμε αφάνταστη πικρία και πόνο σε ορισμένους γονείς αλλά μένει σε μας να συνεργαζόμαστε και να προσαρμόζουμε τις καταστάσεις γιατί όλοι αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό και πρέπει να μπορούμε να κοιτάμε την κοινωνία στα μάτια, καταλήγει το παράρτημα Χίου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.