Αρχική Νέα Οικονομία Ελληνική αποστολή στη γενική συνέλευση του Δικτύου Ευρωπαϊκών νησιωτικών επιμελητηρίων

Ελληνική αποστολή στη γενική συνέλευση του Δικτύου Ευρωπαϊκών νησιωτικών επιμελητηρίων

7

Πολυμελής αντιπροσωπεία εκπροσώπων των Ελληνικών Νησιωτικών Επιμελητηρίων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Επιμελητηριακού Ομίλου – Ε.Ο.Α.Ε.Ν., αναχωρεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου για τη Σικελία όπου θα διεξαχθεί η 8η Γενική Συνέλευση του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Νησιωτικών Επιμελητηρίων – INSULEUR από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου.


Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γ.Σ. ο κος Δολαψάκης θα παρουσιάσει τις προτάσεις των Ελληνικών Νησιωτικών Επιμελητηρίων επί των προτεινόμενων μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Διαρθρωτικά Ταμεία της περιόδου 2007-2013 (Δ΄ ΚΠΣ), αλλά και αυτών για τις κρατικές ενισχύσεις που αναμένεται να επηρεάσουν ιδιαίτερα τις νησιωτικές επιχειρήσεις.


Συγχρόνως, έχει προγραμματισθεί ομιλία του Προέδρου του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. κου Δολαψάκη σχετικά με την μέχρι σήμερα συνεργασία των δύο φορέων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο καθώς και για τις παρεμβάσεις τους υπέρ των αιτημάτων των νησιωτικών περιοχών.


Παράλληλα με την Γ.Σ. του INSULEUR, θα διεξαχθεί και το 5ο Φόρουμ του Δικτύου  κατά την διάρκεια του οποίου θα αναλυθούν και θα συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τα προβλήματα των νησιωτικών ΜΜΕ, των μεταφορών και της τουριστικής ανάπτυξης.