Αρχική Πολιτισμός “Ένα ταξίδι στη Βραζιλία” του Δανιήλ Χαρμς, από το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

“Ένα ταξίδι στη Βραζιλία” του Δανιήλ Χαρμς, από το ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

35

 Την παράσταση “Ένα ταξίδι στη Βραζιλία” του Δανιήλ Χαρμς, σε σκηνοθετική διδασκαλία Ισαβέλλας Μαρτζοπούλου παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Ν. ΑΙΓΑΙΟ στο ΟΜΗΡΕΙΟ το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 8.30 μ.μ..
Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά  κείμενα του αποκαλούμενου “τελευταίου Ρώσου πρωτοπόρου”, Δανιήλ Χαρμς που κατέφυγε στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας για να σπάσει το φράγμα της καλλιτεχνικής του απομόνωσης από το σταλινικό καθεστώς στα χρόνια του ’30.
Ο Χάρμς συνελήφθη στο Λένινγκραντ τον Αύγουστο του 1941 και κατέληξε σε ψυχιατρείο των φυλάκών στις 2 Φεβρουαρίου του 1942. Κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του δεν πρόλαβε να δει δημοσιευμένο κανένα από τα “ενήλικα” έργα του. μόνο μετά την “γκλάσνοστ (επί Γκορμπατσόφ) άρχισαν να εκδίδονται κανονικά και από τότε επακολούθησε πληθώρα εκδόσεων στις περισσότερους χώρες του κόσμου.
Με αφετηρία τους δύο χαρακτηριστικούς τύπους ανθρώπων, του ορθολογιστή και του ονειροπόλου, ο Χάρμς στήνει ένα ξέφρενο ταξίδι.
Από την πτήση του ταξιδιού στη Βραζιλία εξαιρούνται μόνο όσοι θέτουν τον εαυτό τους, εκτός!
Μετάφραση: Μαρία Τσαντσάνογλου
Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθετική διδασκαλία- χορογραφία: Ισαβέλλα Μαρτζοπούλου
Σκηνική- ενδυματολογική άποψη: Χενκ βαν Λούνεν
Σχεδιασμοί φωτισμών: Δήμος Αβδελιώδης
Ζωγραφική: Αγγελική Κουρμουλάκη
Μουσική καθοδήγηση και εκτέλεση επί σκηνής: Γιώργος Παπαγεωργίου
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μαρκέλλα Γεωργαλά, Χριστίνα Καραβεζίρη, Αυγούστα Λυκουρίνα, Στέργιος Μπαρές, Άγγελος Παντελάρας.