Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Παραγκωνισμένος ήταν ο παραιτηθείς Γ.Γραμματέας του Υπ.Αι.

Παραγκωνισμένος ήταν ο παραιτηθείς Γ.Γραμματέας του Υπ.Αι.

75

Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου κ. Κουρκουμέλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η παραίτηση έγινε για προσωπικούς λόγους και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό κ. Παυλίδη.


Η θέση του Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου είχε αργήσει 3,5 μήνες να καλυφθεί αφού ως γνωστόν ο Υπουργός δεν φαίνεται να επιθυμούσε Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο ενώ τα στελέχη της ΝΔ στη Λέσβο πίεζαν για Μυτιληνιό Γραμματέα.


Τελικά επιλέχθηκε ο κ. Κουρκουμέλης, δικηγόρος που διατηρεί στην Αθήνα το γραφείο «Ρόβλιας, Κουρκουμέλης και συνεργάτες» και οποίος είναι στέλεχος της ΝΔ και θεωρείται του περιβάλλοντος της Ντόρας Μπακογιάννη. Είχε μάλιστα εργαστεί στις αρχές της δεκατετίας του ’90 στο γραφείο του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως δικηγόρος, παρακολουθώντας θέματα αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ.  


Όμως φαίνεται ότι οι σχέσεις Υπουργού και Γραμματέα δεν ήταν και οι καλύτερες αφού ο κ. Παυλίδης επιθυμεί να λειτουργεί συγκεντρωτικά οπότε οδήγησε τον κ. Κουρκουμέλη στον παροπλισμό. Λέγεται μάλιστα στο υπουργείο ότι ο κ. Κουρκουμέλης είναι ο Γ.Γ. με τις λιγότερες υπογραφές που πέρασε ποτέ απο το ΥΠΑΙ.


Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ της Λέσβου «ο κ. Κουρκουμέλης έχει κατανοήσει ότι οι σημερινοί ρυθμοί του Υπουργείου δεν μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση που επικρατεί στο Αρχιπέλαγος. Θεσμικά μέχρι την όποια κατοχύρωση που θα αργήσει, το Υπουργείο δεν λειτουργεί και δε μπορεί να λειτουργήσει με αρμοδιότητες αποκεντρωμένου Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και με αρμοδιότητες που άπτονται του Γ΄ και του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης». Ας σημειωθεί ότι επανειλημμένα ο κ. Παυλίδης στο παρελθόν αναφέρθηκε στην προοπτική επιτελικής συμμετοχής του Υπουργείου σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και στην ύπαρξη τομεακού προγράμματος που θα διαχειρισθεί. Κάτι τέτοιο όμως έως σήμερα  δεν έχει κατοχυρωθεί.