Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Δημοσίευμα- καταγγελία για τη σύμβαση καθαριότητας στο Σκυλίτσειο- απάντηση Διοικητή Νοσοκομείου

Δημοσίευμα- καταγγελία για τη σύμβαση καθαριότητας στο Σκυλίτσειο- απάντηση Διοικητή Νοσοκομείου

16

 “Καμπανάκι για την περαιτέρω λειτουργία του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου που θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα από την περιουσία του, χτυπά η επιβάρυνση του κωδικού για την καθαριότητα στο νοσοκομείο”.
Αυτό τονίζει σε δημοσίευμά της, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ που συνεχιζει.
“Παγωμένα υποδέχθηκαν τα μέλη της σημερινής Διοίκησης του Νοσοκομείου την εισήγηση από τη Διευθύντρια του ΔΥΠΕ (πρώην ΠΕΣΥΠ) κα Παναγιώτα Χατζοπούλου που αφορά τη νέα σύμβαση στον τομέα της καθαριότητας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Δ” ο προϋπολογισμός σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένος κατά 120%. Πληρώνοντας πέρυσι περί τις 330.000 ΕΥΡΩ, για φέτος είχε προβλεφθεί μια αύξηση των 40-70.000 ΕΥΡΩ.
Το ΔΥΠΕ αποφάσισε όμως να αναλάβει εκείνο το διαγωνισμό για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας του Νοσοκομείου και ύστερα από αρκετή κωλυσιεργία φέρεται να δίδεται σε εταιρεία με έδρα την Αθήνα με 730.000 ΕΥΡΩ που θα προχωρήσει στη συνέχεια σε πλήρωση των θέσεων στη Χίο.
Το θέμα είναι ότι τα χρήματα αυτά θα κληθεί να τα καταβάλει το ίδιο το Νοσοκομείο Χίου και από την ώρα που δεν θα μπορεί να κάνει από αλλού περικοπές στο ίδιο στενό οικονομικό πλαίσιο που πρέπει να κινείται, θα κληθεί να ανοίξει το “πουγκί” της περιουσίας (το οποίο βέβαια δεν είναι ατελείωτο).
Ελπίζουμε έστω και την τελευταία στιγμή να λειτουργήσει με σύνεση το Περιφερειακό Συμβούλιο Υγείας και να κινηθεί εντός των προϋπολογισμένων δαπανών από το Νοσοκομείο”, καταλήγει η εφημερίδα.

Την επομένη, Τρίτη 4 Οκτωβρίου, υπήρξε η απάντηση από την πλευρά του Σκυλίτσειου με επιστολή του Διοικητή κ. Μενέλαου Γεωργαντέλη στην οποία αναφέρει τα εξής:


“Κύρια Διευθύντρια,

με αφορμή το φύλλο σας 3ης/10/2005 που αφορά το θέμα της σύμβασης καθαριότητας του Νοσοκομείου Χίου και για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 3329/2005 η Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Β. Αιγαίου εισηγείται στο Δ.Σ. της Δ.Υ.ΠΕ. τη διενέργεια κοινών διαγωνισμών, μεταξύ του ΦΠΥΥΚΑ ευθύνης του, για την προμήθεια πάσης φύσεως εξοπλισμού και υλικού, την υλοποίηση μελετών και την ανάθεση υπηρεσιών.

Με την υπ’ αρ. 2η/12-9-2005 απόφαση του Δ.Σ. της ΔΥΠΕ Β. Αιγαίου εγκρίθηκε η διενέργεια ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού, των χωρών των Μονάδων Υγείας αρμοδιότητας της ΔΥΠΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ.

Ο διαγωνισμός είναι ακόμη σε εξέλιξη, οπότε ακόμη δεν έχει συναφθεί καμία σύμβαση (ημερομηνία αποσφράγισης τεχνικών προσφορών είναι η 10/11/2005).

Τα 29 άτομα που απαιτούνται για τους γενικούς και λοιπούς καθαρισμούς (17), για τους αύλειους χώρους (6) και την εποπτεία (6), κατανέμονται στα διάφορα σημεία αναλογικά, με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε φορέα υγείας.

Στα πλαίσια της σύνταξης του προϋπολογισμού της διακήρυξης, ο προϋπολογισμός της αμοιβής των παραπάνω ατόμων, έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του Γ.Ν. Χίου.

Η κατανομή του προσωπικού των επιπλέον αυτών ατόμων, θα γίνει μετά την υπογραφή της σύμβασης βάσει των αναγκών, που θα παρουσιαστύς στις συμπεριληφθείσες μονάδες υγείας και ως εκ τούτου, θα επιβαρύνει αναλογικά την κάθε Μονάδα Υγείας.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παρόντος, προκειμένου να ενημερωθεί ορθά το κοινό.

Σας γνωρίζουμε δε, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπογραφεί σύμβαση από το Νοσοκομείο μας, η οποία θα γίνει στα πλαίσια των ορίων του προϋπολογισμού του.

Επομένως η πρόωρη εξαγωγή συμπερασμάτων είναι άτοπη και οδηγεί σε λανθασμένες εντυπώσεις.

Παρακαλούμε κρατείστε τα σχόλια και την κριτική σας μετά τη διεκπεραίωση του διαγωνισμού, όσον αφορά το ΓΝ Χίου “Σκυλίτσειο” στο οποίο αναφέρεστε”.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Μ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΕΛΗΣ