Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Στο Δίκτυο TRANSPORTNET το Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στο Δίκτυο TRANSPORTNET το Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

17

 “Η ισχύς εν τη ενώσει” για τα τμήματα 8 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που μέσω του διεθνούς δικτύου TRANSPORTNET προχωρούν σε έρευνα πάνω στις μεταφορές και στη ναυτιλία.
Στο Δίκτυο εκτός από Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Ναυτιλίας συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Λοζάννης, Λυών, Ντελφτ Ολλανδίας, Λισσαβόνας, Καρλσρούης, Γένοβας και Αμβέρσας, οι εκπρόσωποι των οποίων φιλοξενήθηκαν στη Χίο για να εξετάσουν την σωστή προετοιμασία του προγράμματος.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος του τμήματος Ναυτιλίας και αντιπρύτανης Νίκος Λίτινας και ο επίκουρος καθηγητής υπεύθυνος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα από το Τμήμα της Χίου Σεραφείμ Κάπρος σημείωσαν το πόσο σημαντική είναι αυτή η ένωση σε ότι αφορά τους ανθρώπινους πόρους καθώς και το πόσο ισχυροποιείται η θέση του πανεπιστημίου μας.
Η Επιχειρηματικότητα στις μεταφορές και στη ναυτιλία θα είναι το μάθημα που θα αναλάβει στα πλαίσια του διδακτορικού το Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου μας. Μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Mari Curie θα γίνει η χρηματοδότηση του προγράμματος με 1,8 εκ. ΕΥΡΩ εκ των οποίων το 80% θα πηγαίνει στους σπουδαστές που θα κάνουν το διδακτορικό τους (χωρισμένο βέβαια εξίσου στα 8 Πανεπιστήμια) ενώ η διοργάνωση των μαθημάτων εκβάθυνσης χρηματοδοτείται επίσης για το σύνολο με 350.000 ΕΥΡΩ.
Επίσης από του χρόνου θα πραγματοποιούνται και μαθήματα διάρκειας μιας εβδομάδας που θα μπορούν να τα παρακολουθούν φοιτητές, όσοι κάνουν MASTER αλλά και επαγγελματίες.
Στην επιτροπή για την αξιολόγηση του διδακτορικού θα συμμετέχουν ακόμα δύο Πανεπιστήμια (από τα 8 συνολικά) και αναμένεται ότι η όλη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα ξεκινήσει από τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ τα μαθήματα από το  επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Οι συμμετέχοντες στο Δίκτυο συναντιούνται κάθε εξάμηνο, ενώ εκ περιτροπής εκτελεί χρέη Συντονιστή διαφορετικό Πανεπιστήμιο.