Αρχική Νέα Τοπικά “Τελεσίγραφο” Νομαρχίας για παλιά Ιχθυόσκαλα

“Τελεσίγραφο” Νομαρχίας για παλιά Ιχθυόσκαλα

7

 Αφού το θέμα λειτουργία της νέας Ιχθυόσκαλας φαίνεται ότι κι πάλι έχει κολλήσει, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να πιέσει με όποιο πρόσφορο μέσον για να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.
Έτσι με έγγραφο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής προς την Ιχθυόσκαλα Χίου γίνεται γνωστό ότι μετά τις 20 Οκτωβρίου, θα διακόψει τους ελέγχους στην παλαιά Ιχθυόσκαλα και θα εισηγηθεί το οριστικό κλείσιμό της, με όποιες συνέπειες αυτό συνεπάγεται.
“Όπως σας έχουμε και στο παρελθόν επισημάνει, αναφέρεται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής που υπογράφεται από το Διευθυντή Γιάννη Καρύδα, οι εγκαταστάσεις της Ιχθυόσκαλας Χίου στην οδό Νεωρίων, λόγω της μακροχρόνιας χρήσης τους και των συνεχών βλαβών που παρουσιάζονται στο κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό, δεν ανταποκρίνονται και δεν πληρούν πλέον τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 412/1994.
Ως εκ τούτου δεν ενδείκνυται να συνεχιστεί η λειτουργία της Ιχθυόσκαλας στο συγκεκριμένο χώρο.
Επειδή οι συνθήκες εργασίας στην παλαιά Ιχθυόσκαλα στην οδό Νεωρίων είναι απαράδεκτες και η διακίνηση των ψαριών γίνεται σε χώρους που πλέον δεν πληρούν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής εγκυμονώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, παρακαλούμε όπως μετεγκατασταθείτε στη νέα Ιχθυόσκαλα στη θέση Ταμπάκικα το συντομότερο δυνατό”, σημειώνεται στο έγγραφο με το “τελεσίγραφο” της 20ης Οκτωβρίου.