Αρχική Νέα Τοπικά Αγονοι διαγωνισμοί λόγω μη συμμετοχής εργοληπτών

Αγονοι διαγωνισμοί λόγω μη συμμετοχής εργοληπτών

6

Η συζήτηση για το άγονο διαφόρων διαγωνισμών, όπως για παράδειγμα το έργο αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Χίου, έδωσε την αφμορή στα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής να επισημάνουν το πρόβλημα που δημιουργείται στους εργολήπτες με τα ισχύοντα τιμολόγια του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Οι τιμές -συμφώνησαν όλοι- έχουν κατέβει με αποτέλεσμα έργα,  που είναι για τη Βόρεια Χίο όπου οι αποστάσεις είναι μεγάλες και η μεταφορά υλικών πρέπει να γίνει -έλλειψη λατομείου- από την περιοχή του Πυργίου διώχνει τους εργολάβους. Στο σχετικό έργο προϋπολογισμού 320.000 ΕΥΡΩ ο διαγωνισμός βγήκε άγονος, ως ένδειξη και διαμαρτυρίας όπως σημείωσε παρευρισκόμενος Χιώτης εργολήπτης.
Πάντως από την πλευρά των υπηρεσιακών παραγόντων και συγκεκριμένα από τη κα Ρούλα Τσικολή επισημάνθηκε ότι για ανάλογο έργο στη νότια Χίο δόθηκε έκπτωση ύψους 40%, που είναι πάρα πολύ υψηλή. Από τον κ. Στράντζαλη εξάλλου επισημάνθηκε ότι μπορούν στις τιμές που προσφέρονται να υπολογιστούν τα έξοδα αυτά.
Πάντως από την πλευρά του κ. Νομάρχη ζητήθηκε να ενεργοποιηθεί η διάταξη που αφορά τις ακριτικές περιοχές.
Να σημειωθεί επίσης η παρέμβαση που έκανε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Γιάννης Γαϊσίδης ότι, επειδή παρατηρούνται άγονοι διαγωνισμοί για έργα 35-50.000 ΕΥΡΩ, να προχωρούν σε ομαδοποιήσεις έργων και από κοινού δημοπράτηση.