Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Δημάρχου Χίου με υφυπουργό Εθνικής Αμυνας

Συνάντηση Δημάρχου Χίου με υφυπουργό Εθνικής Αμυνας

14

 Ο Δήμαρχος Χίου και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Μάρκος Μεννής είχε συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στη Χίο.
Ο κ. Δήμαρχος μεταφέροντας την ομόφωνη απόφαση της ΤΕΔΚ, του ζήτησε να στηρίξει τη συνέχιση των έργων αναστήλωσης του Αναβάτου.
Ο κ. υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα στον υφυπουργό Πολιτισμού και θα το στηρίξει.
Ο κ. Μεννής μεταξύ άλλων επανέφερε το θέμα της κατάργησης της ταξιδιωτικής βίζας από την Τουρκία τουλάχιστον κατ’ αρχάς σε επίπεδο εν ενεργεία και πρώην βουλευτών, Δημάρχων, πολιτειακών και θεσμικών εκπροσώπων. Τόνισε για μια ακόμα φορά την ανάγκη επίλυσης των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών μας συγκοινωνιακών προβλημάτων και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων λειτουργίας των λιμενικών τα μείων στους ΟΤΑ.
Επισήμανε το πρόβλημα της ενεργειακής σύνδεσης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου κι επανέφερε την πρόταση της υποθαλάσσιας καλωδιακής ζεύξης.
Ιδιαίτερα τόνισε στον κ. υφυπουργό την άμεση ανάγκη προώθησης προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για τα νησιά μας.
Ο κ. Μιχαλολιάκος δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στους αρμόδιους φορείς και ότι θα προωθήσει την επίλυσή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.