Αρχική Νέα Τοπικά Συμφωνία “σουπερμαρκετάδων” για να είναι ελεύθερο το απόγευμα της Τετάρτης

Συμφωνία “σουπερμαρκετάδων” για να είναι ελεύθερο το απόγευμα της Τετάρτης

7


“Οι συντονισμένες και μεθοδικές προσπάθειες του Νομάρχη και του Εργατικού Κέντρου Χίου απέδωσαν θετικά για τους εργαζόμενους στα Σούπερ- Μάρκετ”.
Αυτό σημειώνεται σε δελτίο τύπου από το Εργατικό Κέντρο Χίου, που τονίζει ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου στη Νομαρχία, αποφασίσθηκε ομόφωνα από τους ιδιοκτήτες και τους εκπροσώπους των Σούπερ Μάρκετ να διατηρηθεί το ωράριο της Τετάρτης έως τις 3.30 μ.μ..
 Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό είχε πραγματοποιηθεί κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο (και από το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων) την προηγούμενη Τετάρτη έξω από το σούπερ μάρκετ DIA που είχε μονομερώς “σπάσει” το ισχύον ωράριο, επεκτείνοντάς το και κάνοντας χρήση του νέου νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση της ΝΔ.
Για το ωράριο του Σαββάτου υπήρξε δέσμευση για επανεξέταση από όλους μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα σούπερ μάρκετ εξετάζουν τα στοιχεία με την κίνηση το απόγευμα του Σαββάτου (που αν κρίνουμε από τις δικές μας παρατηρήσεις δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι) και έχουν αποδεχτεί την πρόταση του Εργατικού Κέντρου να συζητήσουν το όλο θέμα.
Πάντως για αυτό το Σάββατο αναμένεται να υπάρξει και νέα κινητοποίηση, πιθανόν από κοινού Εργατικό Κέντρο με Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων έξω από σούπερ μάρκετ.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη πάντως ήδη τα απασχολούν οι πληροφορίες για πιέσεις που δέχονται τα καταστήματα franchise που λειτουργούν στη Χίο (π.χ. σε ηλεκτρονικά είδη ή καλλυντικά) να είναι ανοικτά όλα τα απογεύματα, γεγονός που θα επιφέρει αλλαγές στο καθεστώς που υπάρχει στην Απλωταριά, εις βάρος των οικογενειακών επιχειρήσεων.