Αρχική Πολιτισμός Βιβλία Ανθίππη Φιαμού: Τον έφαγε το φεγγάρι

Ανθίππη Φιαμού: Τον έφαγε το φεγγάρι

51

 

Μορφή στους μύθους και τους θρύλους της πατρίδας μας δίνει με τη νέα της δουλειά η Ανθίππη ΦιαμούΤον έφαγε το φεγγάρι” (εκδόσεις ΑΙΓΕΑΣ).
Όπως σημειώνει και η ίδια στον πρόλογό της πρόκειται για “μια από τις πλουσιότερες πηγές έμπνευσης για ένα συγγραφέα και κυρίως αυτόν που ασχολείται με το χώρο του φανταστικού”.
Συνολικά περιέχονται 20 ιστορίες, μερικές από τις οποίες ανήκουν στο χώρο του υπερφυσικού τρόμου. Άλλες πάλι βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά έτσι όπως τα διηγήθηκε στη συγγραφέα η μητέρα της, κάνοντας βέβαια τις απαραίτητες αλλαγές στα ονόματα και σε άλλα στοιχεία.
Η Ανθίππη Φιαμού, με μικρασιατική καταγωγή από την πλευρά του παππού της, έχει τιμηθεί με το βραβείο ΙΚΑΡΟΜΕΝΙΠΠΟΣ με το μυθιστόρημα της “Λαμπρά φεγγάρια στον ποταμό της Λησμονιάς”(εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ- 1995), για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα. Στη μνήμη αυτού του παππού (Κυριάκου Γ. Γιαβάση) και όλων των προγόνων της, που αναπαύονται στο νεκροταφείο του χωριού Σαζάκι, στα Καράπουρνα της Ερυθραίας, αφιερώνει το βιβλίο της.
Στις ιστορίες της, η Ανθίππη Φιαμού δίνει με το δικό της τρόπο ιστορίες που έχουν άμεση σχέση με την περίοδο της Τουρκοκρατίας.
Αυτό τον καιρό είναι βοηθός έκδοσης στην εφημερίδα του Συνδέσμου ΦΑΡΟΣ, όπου και αρθρογραφεί.
Όσο αφορά τις χιώτικες εκδόσεις ΑΙΓΕΑΣ, το βιβλίο ¨Τον έφαγε το φεγγάρι’ είναι το 9ο που εκδίδεται στη συγκεκριμένη σειρά.