Αρχική Νέα Τοπικά Όταν δεν υπάρχει ενιαία πολιτική για τους πρόσφυγες…Εντολή απέλασης σε ασθενή

Όταν δεν υπάρχει ενιαία πολιτική για τους πρόσφυγες…Εντολή απέλασης σε ασθενή

5

 Δεν πέρασε μια εβδομάδα από τη διοργάνωση της Διημερίδας ΝΙΜΙΤΣ- Σκυλίτσειου όπου συζητήθηκαν και τα θέματα των λοιμωδών νοσημάτων που εισάγονται από μετακινούμενους πληθυσμούς και ήρθε να επιβεβαιωθούν στην πράξη, αυτά που τόνιζαν οι γιατροί της παραμεθορίου.
Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η περίοδος θεραπείας του 25χρονου Σομαλού που νοσηλεύεται με φυματίωση στο Σκυλίτσειο, η αστυνομία του κοινοποίησε την εντολή απέλασης. Αυτό σημαίνει ότι ο πρόσφυγας μέσα σε ένα μήνα -εφόσον δεν προβεί σε καμιά νέα αίτηση- θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα μας.
Στο άκουσμα αυτής της είδησης, ο ασθενής θεώρησε σωστό να φύγει για να πάει στην Αθήνα (όπου θα χαθεί μέσα στη μεγαλούπολη ΧΩΡΙΣ όμως να έχει ολοκληρώσει τη θεραπεία).
Όταν έγινε αντιληπτό αυτό στο νοσοκομείο σήμανε συναγερμός. Στις εκκλήσεις όμως προς την Αστυνομία να τον φέρουν πάλι στο νοσοκομείο, υπήρξε αδιαφορία όπως μας καταγγέλλει από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Ζητήθηκε να πάει ασθενοφόρο αλλά οι αστυνομικοί απέφυγαν να τον πλησιάσουν παρόλο που είχε εντοπιστεί στο λιμάνι! Βεβαίως είναι κατανοητό να ζητείται ασθενοφόρο αλλά είναι υπερβολή να μην παρεμβαίνουν τα όργανα ασφαλείας (αλήθεια η υπηρεσίας του έχει ζητήσει να τους δοθούν μάσκες και γάντια;).
Τελικά με επέμβαση από το νοσοκομείο ο πρόσφυγας πείστηκε και πήγε στο νοσοκομείο έτσι ώστε να συνεχίσει τη θεραπεία για τουλάχιστον 2 μέρες ακόμα, ώστε να συμπληρώσει τις 15 που είναι το minimum. Αν σταματούσε σε αυτό το σημείο η θεραπεία το μόνο που θα γινόταν ήταν να παραμείνει φορέας του μικροβίου που θα είχε πλέον ενισχυμένα στελέχη αφού δεν θα είχε νικηθεί από την αντιβίωση.