Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Κινητοποίηση ΠΣΚ στη Φοιτητική Λέσχη με διαφωνίες μελών ανεξαρτήτων σχημάτων

Κινητοποίηση ΠΣΚ στη Φοιτητική Λέσχη με διαφωνίες μελών ανεξαρτήτων σχημάτων

15

 
Οι έλεγχοι της αγορανομίας που για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα (μετά τον έλεγχο του Συμβουλίου Φοιτητικής Σίτισης) βρήκαν φαγητά προηγούμενων ημερών στα ψυγεία του εστιατορίου που λειτουργεί ως φοιτητική λέσχη, αποτέλεσε την αφορμή για κινητοποίηση της Πανσπουδαστικής.
Η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, αντέδρασε δυναμικά αποκλείοντας την περασμένη Παρασκευή την είσοδο με πανό και ενημερώνοντας τους φοιτητές για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη Λέσχη, καταγγέλλοντας παράλληλα το όλο σύστημα διαχείρισης.
Όμως η κίνηση κατάληψης της Λέσχης, βρήκε αντίθετους φοιτητές- μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων σχημάτων ανεξαρτήτων που κατηγόρησαν την Πανσπουδαστική πως βιάστηκε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Η συμπεριφορά πάντως ορισμένων από αυτούς ήταν προκλητική με δεδομένο ότι οι ίδιοι ως μέλη διοικητικών συμβουλίων δεν είχαν βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση ενημέρωσης. Παρέπεμπαν όμως στις συνελεύσεις των τμημάτων που καλώς ή κακώς είχαν οριστεί για το απόγευμα της Παρασκευής, της μέρας δηλαδή που γινόταν η κινητοποίηση της ΠΣΚ.


“Η κατάσταση είναι γνωστή δεν είναι τωρινή”, μας είπε το μέλος του ΔΣ του Τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (ΤΜΟΔ) Αποστόλης Τσάκαλος που απέφυγε τις υπερβολές άλλων συναδέλφων του από ανεξάρτητα σχήματα. “Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λέσχη είναι οι περιορισμένοι χώροι της, που θα λυθεί με την εξεύρεση νέου κτηρίου. Από την άλλη κάνουμε τα στραβά μάτια στο θέμα ου μενού ημέρας. Αν δηλαδή τελειώσει το φαγητό της ημέρας στις 2.00 το απόγευμα, και λόγω εξοπλισμού δεν μπορεί να γίνει το ίδιο φαγητό, να μην δεχτούμε να σερβιριστεί κάτι που είναι πιο γρήγορο στην προετοιμασία;”, αναρωτήθηκε σημειώνοντας ότι πολλοί είναι οι φοιτητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να φάνε εκτός Λέσχης.
“Και που ήταν τόσες μέρες που έχει δημιουργηθεί το θέμα. Γιατί δεν έβγαλαν την παραμικρή ανακοίνωση να καλούν έστω στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων”, μας είπε ο Γρηγόρης Γκλιγκόπουλος από την ΠΣΚ. “Τι θα γίνει αλήθεια αν δεν υπάρχει απαρτία στη Γενική Συνέλευση, θα πρέπει να περιμένουμε και άλλο;”, σχολίασε.
Και πράγματι αυτό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής που λόγω έλλειψης απαρτίας οι συνελεύσεις μετατέθηκαν την Τρίτη (11/10) για το Τμήμα Διοίκησης και την Τετάρτη (12/10) για το ΤΜΟΔ. Εντύπωση κάνει εξάλλου το γεγονός ότι οι άλλες φοιτητικές παρατάξεις, δεν πήραν καν θέση στο θέμα της Λέσχης αν και αφορά τη διατροφή των φοιτητών.