Αρχική Νέα Τοπικά Eκλεβε εκκλησιές χωριών στην Αμανή, συνελήφθη εν πλω για Πειραιά

Eκλεβε εκκλησιές χωριών στην Αμανή, συνελήφθη εν πλω για Πειραιά

77

 

Αγαπά ο θεός τον κλέφτη, αγαπά και το νοικοκύρη.
Πόσο μάλιστα όταν ο νοικοκύρης σ’ αυτή την περίπτωση ήταν οι Εκκλησιές στα χωριά Κουρούνια (φωτογραφία Αγιος Γιάννης Θεολόγος), Παρπαριά και Κηπουριές του Δήμου Αμανής στη Βορειοδυτική Χίο.
Ένας άγνωστος άντρας “φρόντισε” να τις αλαφρώσει από τα τάματα (χρυσαφικά που αφιερώνονται από πιστούς στην εικόνα του Αγίου που δίνει το όνομα στην εκκλησιά) καθώς και από τα χρήματα που ήταν αφημένα στο παγκάρι.
Η επιχείρηση διάρρηξης και κλοπής έγινε τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή. Ο κλέφτης δεν έγινε αντιληπτός από τους λίγους έτσι και αλλιώς κατοίκους των χωριών. Όμως οι περιγραφές που έδωσαν στην Αστυνομία οι κάτοικοι στη Σπαρτούντα (ενός άλλου χωριού της περιοχής) για το νεαρό άντρα που κυκλοφορούσε αργά το βράδυ της Πέμπτης με ένα άσπρο αυτοκίνητο στο χωριό τους και που έφυγε βιαστικά όταν είδε να έχει κόσμο στο χωριό ήταν καθοριστικές.
Mε αυτά τα στοιχεία τον συνέλαβε Aστυνομικός της Yπηρεσίας Σήμανσης της Aστυνομικής Διεύθυνσης Xίου, που συμμετείχε στις έρευνες και το ίδιο βράδυ (Παρασκευής προς Σάββατο) συμμετείχε και σε μεταγωγή κρατουμένων με το πλοίο της γραμμής, για Πειραιά.
Έχοντας εντοπίσει το ύποπτο αυτοκίνητο, κατά την είσοδο στο πλοίο, παρακολούθησε τον οδηγό του εντός του πλοίου, έναν 36χρονο Kύπριο, του ασκήθηκε σωματική έρευνα επιτόπου και από τα αντικείμενα που βρέθηκαν πάνω του, κρίθηκε ύποπτος και συνελήφθη εν πλω.
Aργότερα, στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από έρευνα που έγινε, βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του  όλα τα κλοπιμαία, κυρίως χρυσαφικά, επιμελώς κρυμμένο.
H είδηση της σύλληψης του δράστη έκανε αμέσως το γύρο της Aμανής, προκαλώντας ικανοποίηση, αλλά και ανακούφιση στους κατοίκους της.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλλαγή τρόπου Οικονομικών ενισχύσεων – “Δικαιώματα”, ενημέρωση από τη Νομαρχία
Επόμενο άρθροΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Eμειναν πίσω έργα για το περιβάλλον